MónTerrassa
Xavier Roca, únic candidat a les eleccions a la direcció de la UPC-ESEIAAT
Xavier Roca
Xavier Roca | UPC

!--akiadsense-->

La comunitat universitària de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) està convocada a les urnes per elegir la persona que dirigirà el centre els propers quatre anys. Els electors podran votar online entre el 10 i el 15 de desembre. Xavier Roca, que ha dirigit l’ESEIAAT els darrer s quatre anys, és l’únic candidat.

Més de 5.000 universitaris, entre professorat, estudiants i personal d’administració i serveis estan cridats a les urnes per elegir la persona que dirigirà els propers quatre anys l’ESEIAAT, l’escola d’enginyeria més important de Catalunya i una de les més importants de l’Estat, per les seves dimensions i oferta formativa.

Atesa l’actual situació sanitària, les votacions es realitzaran mitjançant urna electrònica. S’iniciaran el proper dia 10 de desembre i finalitzaran el 15 de desembre.

Fa quatre anys, Xavier Roca va ser el primer director electe de l’ESEIAAT, escola resultant de la fusió de l’Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET) i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT). Ara és presenta novament a les eleccions per revalidar el seu mandat.

Nascut a Vilafranca del Penedès l’any 1974, Xavier Roca és doctor enginyer industrial per la UPC des del 2005 i professor a la UPC Terrassa des del 1999. Abans d’assumir la responsabilitat de la direcció de l’ESEIAAT, Roca va desenvolupar la tasca de sotsdirector cap d’estudis del 2011 al 2015, i va ser delegat del rector de l’Àrea Acadèmica de l’ESEIAAT durant el procés de fusió de les dues escoles d’enginyeria de la UPC a Terrassa. També va coordinar el màster universitari en Enginyeria Industrial i el màster universitari en Enginyeria Aeronàutica.

Roca és investigador al Grup de Recerca i Innovació de la Construcció (GRIC) i és professor del Departament d’Enginyeria de Projectes i de la Construcció. La seva activitat de recerca s’emmarca en la línia de la gestió dels processos constructius.

L’ESEIAAT és un centre públic de formació i investigació en enginyeria centenari, que pertany a la UPC des de la seva fundació, ara fa 50 anys. A les seves aules i laboratoris s’han format milers d’enginyers i enginyeres durant més d’un segle, una massa crítica clau per al desenvolupament industrial, econòmic i social del país. Actualment a l’ESEIAAT es formen prop de 4.500 estudiants en els 10 graus i 10 màsters que s’imparteixen. El centre aporta a la societat més de 800 professionals de l’enginyeria cada any de totes les àrees industrials i dels àmbits aeroespacial i audiovisual. A més, a l’ESEIAAT hi treballen 33 grups d’R+D que transfereixen la seva innovació tecnològica a les empreses. Per les seves dimensions i el seu volum d’activitat formativa i de recerca, l’ESEIAAT ha esdevingut un centre clau per al desenvolupament del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa