MónTerrassa
Xavier Roca: “L’ESEIAAT de Terrassa és la gran escola d’enginyeria del Vallès”

Xavier Roca (Vilafranca del Penedès, 1974), doctor enginyer industrial per la UPC, ha explicat avui, 17 de novembre, en roda de premsa les línies principals d’actuació del seu mandat, per a la qual cosa compta amb la confiança de la comunitat universitària que va votar majoritàriament el seu projecte amb un 86% dels vots emesos.

A partir d’ara, Xavier Roca, que serà nomenat com a nou director de l’ESEIAAT al final de mes, dirigirà una de les escoles d’enginyeria més grans de l’Estat, que titula un miler d’enginyers i enginyeres cada any. Arran de la unió, el curs passat, de les dues escoles d’enginyeria del Campus de la UPC a Terrassa, l’ESEIAAT ha esdevingut un centre universitari clau i un referent estratègic pel teixit industrial, econòmic i social tant nacional com internacional.

L’ESEIAAT compta actualment amb més de 4.000 estudiants, matriculats en algun dels estudis que imparteix: 10 estudis de grau i 7 estudis de màsters, en tots els àmbits industrials, i també en els àmbits aeroespacial i audioviosual. També compta amb estudiants matriculats en algun dels cinc programes de doctorat que gestiona o en algun dels 15 en què participa. En total, l’ESEIAAT ofereix cada any 1.190 places.

Pel que fa a l’R+D, l’ESEIAAT té 34 grups de recerca, la major part dels quals transfereixen el coneixement i la innovació tecnològica fruit de la seva activitat a les empreses. Molts d’aquests grups lideren projectes europeus de gran abast i són de referència internacional.

En aquest sentit, Xavier Roca ha manifestat que “el nostre centre és la gran escola d’enginyeria del Vallès, i el Vallès és la quarta província de l’Estat, tant en nombre d’habitants com en capacitat productiva; per tant, hem de ser molt conscients de la responsabilitat que comporta dirigir un centre com el nostre, per la massa crítica que suposa, tant en la formació de professionals com en l’activitat d’R+D, i també hem de saber donar a conèixer aquest fet per desenvolupar de manera eficaç el nostre paper d’agent clau en el desenvolupament social i econòmic del país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa