MónTerrassa
Voluntaris Forestals, a 4 punts de guaita per lluitar contra el foc a Terrassa
  • CA
Voluntaris Forestals i els regidors Melgares i Fernández
Voluntaris Forestals i els regidors Melgares i F. Rivero | A.T.

!--akiadsense-->

Terrassa té un privilegi, l’existència de 40 voluntaris forestals de l’ADF operatius que en els dies més dur de l’estiu a lluitar contra els incendis, sobreto des dels punts de guaita. Coneixen a la perfecció el territori, per a poder localitzar la columna de fum i avisar els Bombers. També acostumen a ser els primera a arribar, i a actuar en el perímetre. Sempre a l’espera de l’arribada dels Bombers. L’objectiu és salvar els boscos de Terrassa del foc, i detectar-los a temps és el primer pas. Tot i que és fonamental prevenir, i això passa per tenir els camins en bon estat i disposar de recursos suficients, i per informar a la població i sensibilitzar-la des que és menuda i va a l’escola. Un dels nou objectius, en el que es treballa des de fa temps, és incorporat dones, i es va per la bona via.

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i el regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, han visitat avui els Voluntaris Forestals de Terrassa en la seva tasca de vigilància i prevenció d’incendis i els hi han agraït la seva tasca desinteresada. La tinenta d’alcalde i el regidor, acompanyats del Coordinador de Voluntaris Forestals Terrassa, Xavier Corominas, i el Cap Operatiu de Vigilància del cos, José Antonio Chacón, han anat adiverses infraestructures de vigilància i prevenció, com el punt de guaita situat al camí de Can Gonteres, l’Estació Meteorològica Automàtica (EME) de Terrassa, a la zona de Can Poal, i el punt d’aigua d’extinció d’incendis de Can Ribes.

Els quatre punt de Guaita s situen a Ca Gonteres, Can Poal, Serra de Galliner i Can Petit. Des d’aquests indrets elevats es controla pràcticament el 100 per cent del terme municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa