Bates com aquesta són les que s'han confeccionat a Terrassa per voluntaris
Bates com aquesta són les que s’han confeccionat a Terrassa per voluntaris | Pixabay

!--akiadsense-->

El Consell de la República de Terrassa no s’ha volgut quedar de braços plegats. Una desena de membres de l’entitat local s’han mobilitzat per intentar col·laborar en la lluita contra la propagació del coronavirus. Així, després de posar-se en contacte amb l’Hospital de Terrassa, aquest els va fer saber que necessitaven amb urgència bates quirúrgiques per protegir els professionals sanitaris, ja que la comanda que havien fet al seu proveïdor ha patit un retard.

Segons explica a Món Terrassa, Joan Ferrer, els voluntaris han començat ràpidament a organitzar-se i reclutar personal que disposés d’una màquina de cosir. A més, han aconseguit una empresa tèxtil de la nostra ciutat que es dedica al tall de roba. Amb la logística solucionada, l’Hospital de Terrassa els ha facilitat el més essencial: el teixit professional homologat i una mostra per fer el patronatge.

Aquest dilluns, el Consell va rebre la mostra i el teixit i ja l’ha portat a l’empresa perquè comenci a tallar les prop de 400 bates quirúrgiques que tenen com a objectiu. S’espera que aquest dimecres al matí ja estigui la roba tallada, una modista hagi pogut fer el patró i es pugui portar als cosidors -en aquest cas, actualment ja en tenen una dotzena amb màquina professional, ja que per aquest projecte en concret es requereix un aparell més sofisticat- als quals se’ls facilatarà un vídeo demostratiu amb com han de ser les bates. Si tot va bé, Ferrer explica que dimecres al vespre o dijous al matí, les caixes amb el material sanitari ja haurien de ser lliurades a l’Hospital de Terrassa.

Aquest és el primer projecte dels molts que vol dur a terme el Consell per la República amb l’ajuda dels ciutadans de Terrassa. L’entitat també ha contactat amb Mútua Terrassa i residències de la ciutat per saber què necessitaven, i esperen que ben aviat se’ls encomani una nova missió per continuar ajudant als professionals.

Totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb aquest projecte encara obert o amb els següents només cal que escriguin un correu electrònic a: consell.local.terrassa@gmail.com

Nou comentari