MónTerrassa
Nou volum amb més de 1.000 imatges de la Terrassa de 1965 a 1995

La Fundació Arxiu Tobella de Terrassa ha publicat un nou volum amb més de 1.000 imatges de la Terrassa de finals de la dècada dels setanta fins a mitjans dels noranta. Es tracta d’un nou recull fotogràfic, gràcies a l’extens fons que disposa l’Arxiu, editat per l’editorial Efados, dins de la col·lecció L’Abans, sobre la nostra ciutat. Aquesta setmana s’ha presentat el volum enquadernat amb tots els fascicles que s’havien distribuït de manera setmanal a les llibreries de Terrassa durant els anys 2020 i 2021, i suposa una magnífica ocasió per girar la vista enrere i descobrir per exemple com era el carrer Cremat l’any 1976, com es pot veure a a fotografia que il·lustra aquest article.

El llibre inclou més d’un miler de fotografies entre els anys 1965 i 1995, la major part procedents del fons de l’Arxiu, i constaten “un període que va marcar la història local del segle XX i va assentar les bases del Terrassa actual”. La publicació ha estat coordinada per la Fundació Arxiu Tobella i ha estat prologat per Roc Fuentes i Navarro, i ha comptat amb la participació de reconeguts professionals de diverses disciplines. Amb això s’ha volgut “garantir la pluralitat dels seus continguts”, expliquen els seus creadors.

Està estructurat en set capítols temàtics: el primer sobre les Festes i la Cultura Popular és obra de Marc Galí i Segués; la Política i la Gestió Municipal han estat analitzades per Ferran Pont i Puntigam; Josep Cadalso i Borjas ha tractat el capítol d’esports; Màrius Massallé i Bainad, l’ensenyament; mentre que Núria Beltran i Centelles ha realitzat el d’Economia i Serveis; Ferran Pont i Montaner ha repassat els canvis urbanístics i Mariona Vigués i Julià, la cultura i les associacions. De la selecció de les fotografies i de la redacció dels peus de les fotografies n’ha tingut cura la Montse Saludes.

L’edició de l’obra ha anat a càrrec de l’editorial Efadós, que ja compta amb 135 títols a la col·lecció L’Abans de poblacions d’arreu de Catalunya.

Portada del volum editat amb imatges de la Terrassa de 1965 a 1995

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa