Instal·lacions de la Residència i Centre de Dia La Pineda | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El setembre del 2014, a través de la Taula de Capacitats Diverses, la Coordinadora Capaç va promoure una moció, que va ser aprovada per unanimitat al Ple de l’Ajuntament de Terrassa, per la qual es demanava la construcció d’un nou equipament que donés servei a persones amb discapacitat intel·lectual, un centre “imprescindible per a la dignitat i qualitat de vida d’aquestes persones”.

Poc després, en una comissió creada i amb presència de l’alcalde Jordi Ballart, representants dels grups municipals i la consellera Neus Munté, es va redactar un informe on es concloïa “la urgent necessitat” d’aquest equipament. Cal recordar que Terrassa només té un equipament d’aquest tipus (La Pineda) i no hi ha places lliures, ni de residència ni de centre de dia. Per aquest motiu, afirmen, “les persones amb discapacitat intel·lectual no tenen cap alternativa, només marxar de la seva ciutat”.

Tres anys després, l’entitat ha vist com aquell projecte inicial ha quedat el calaix malgrat que el 2009 l’Ajuntament ja havia cedit uns terrenys a la Generalitat i que ja se n’havia parlat el 2006, i aquesta s’havia compromés a tirar-lo endavant. Davant d’aquesta situació i una urgència cada cop més gran, la Coordinadora ha decidit fer un pas més i demanar formalment als grups municipals de Terrassa el vot favorable de les seves formacions al Parlament de l’esmena als Pressupostos que inclou aquest equipament.

Capaç alerta que en acabar aquest curs escolar hi ha prevista la sortida de l’etapa educativa de diversos joves que han d’anar a Centre de Dia o Residència i, en no haver-hi places, “podem trobar-nos amb un greu conflicte”. Així mateix, reclamen que es posi fi a les llistes d’espera per accedir als Centres Ocupacionals, obrint les places que siguin necessàries. Actualment, tenen garantit l’accés els joves que acaben l’etapa escolar, però no les persones adultes que també ho necessiten. En cas de no obtenir una resposta positiva, l’entitat ja ha avançat que iniciarà una campanya pública d’informació i protesta per a aconseguir “que es respectin els drets dels nostres fills amb discapacitat intel·lectual”.

Nou comentari

Comparteix