MónTerrassa
“Volem trencar amb la visió que el sexe lèsbic no és carnal i no cal protecció”
  • CA
Júlia Collignon i Àlex Bixquert, amb la guia de salut sexual | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

Aquest diumenge, dia 30 d’abril, LGTB Terrassa ha presentat la primera guia de salut sexual inclusiva per a persones amb genitals femenins. L’acte ha tingut lloc en el marc de la primera Jornada per la Visibilitat Lèsbica al Prac de Vallparadís de Terrassa. Protegeix-te, cony! està destinada a totes les persones amb genitals femenins independentment de la seva orientació sexual i identitat de gènere. És a dir, inclou les dones cisgènere heterosexuals, homosexuals i plurisexuals i les persones trans* (també de totes les orientacions sexuals) que o bé han nascut amb genitals femenins o els tenen perquè s’han sotmès a una vaginoplàstia. La guia es podrà trobar en els propers dies publicada a la pàgina web de LGTBi Terrassa.

La redacció de la guia ha estat realitzada per LGTB Terrassa, l’ONG Actuavallès ha col·laborat aportant la informació tècnica sobre salut sexual, Rubén Morral s’ha encarregat de l’edició i Andrea Tamayo de les il·lustracions. “Volíem recollir totes les pràctiques sexuals possibles i difondre la informació de protecció de manera molt clara i senzilla perquè arribi de forma directe a tothom”, ha dit Júlia Collignon, d’Actua Vallès. És doncs una guia curta però directa, sintetitzant la informació més important, utilitzant un registre col·loquial per tal d’arribar a persones que tinguin menys coneixements biològics i escrita en gènere neutre perquè tothom s’hi pugui sentir inclòs.

Presentació de la guia de salut sexual a Terrassa | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

“La guia vol trencar amb la visió heteropatriarcal que són relacions amb penetració penis-vagina”, ha manifestat Collignon, un fet corroborat per Bixquert que ha exemplificat que “hem tingut certs problemes amb ginecòlegs de Terrassa perquè no conceben que per ser lesbiana puguis realitzar determinades pràctiques sexuals, hi ha la sensació que en aquest tipus de relacions no hi ha risc i no calen proteccions, com si el sexe lèsbic fos una cosa idil·lica i no carnal“. Justament, LGTBi Terrassa està treballant per posar fi a aquestes “incidències” encetant una campanya de sensibilització entre el personal de ginecologia.

Fins ara, a l’Estat hi havia dues guies sobre salut sexual, una elaborada per Stop Sida i una per la Fundación Triangulo, “són guies per a dones lesbianes i bisexuals, que són molt completes però obvien les persones trans que tenen genitals femenins. Hem intentat fer una cosa no tan acadèmica, sinó més directe i concret, i que interpel·lí tota aquesta gent que no anirà a buscar informació per si mateixa”, ha subratllat Alex Bixquert.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JRRiudoms a abril 30, 2017 | 21:03
    JRRiudoms abril 30, 2017 | 21:03
    El sexe, sigui hetero, homo, lèsbic, zoofil, necrofil i qualsevol altra tendencia, és carnal. Atentament
  2. Icona del comentari de: Monyes a maig 01, 2017 | 14:46
    Monyes maig 01, 2017 | 14:46
    No tenia quelcom més interessant a dir? Deixeu que cadascú visqui la seva sexualitat en la seva intimitat tranquil·lament i dediqueu-vos a altres qüestions més candents com la pobresa, l'atur, la violència, la drogaadicció, etc.
  3. Icona del comentari de: XX a maig 01, 2017 | 14:50
    XX maig 01, 2017 | 14:50
    Estan esgotant el filó de cosa nova i fresca. Aviat hauran d'inventar-se alguna cosa encara més retorçada per seguir vivint del "cuento". A saber amb què sortiran. No entenc per què no poden fer la seva i deixar els demés en pau, com exigia el col·lectiu a la societat en les seves reivindicacions inicials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa