MónTerrassa
Pares i nens reclamen un espai per jugar a pilota a les piscines de Terrassa
  • CA
La piscina de Vallparadís plena de gent un matí d’estiu | Sandra Gómez

!--akiadsense-->

Arriba l’estiu, i això significa que també comença la temporada de bany a les piscines. Aquest any no serà pas una excepció, i qualsevol de les quatre piscines municipals de Terrassa romandran obertes durant tot aquest temps per poder gaudir-les (la Maurina, les Arenes, Sant Llorenç o Vallparadís). Però, i si no poguessis divertir-te en aquestes de la forma en què vols per culpa de les desenes de restriccions?

Aquest és el motiu de queixa pel que la CUP insta a fer una reflexió a tothom sobre el sentit de prohibir jugar amb una pilota inflable, portar l’entrepà de casa, cantar a la vegada que toques la guitarra o fer-te una selfie amb els teus amics. “Hem de trobar una convivència que no prohibeixi el joc”, remarquen els cupaires, i creuen que és comprensible que en una piscina municipal estigui prohibit fumar, que els menors de 7 anys hagin d’anar acompanyats sempre d’un adult, o que no es pugui menjar bora de la piscina, però algunes prohibicions van més enllà de la “línia vermella”.

És cert que algunes piscines de Terrassa tenen una sèrie de normes més fermes que unes altres, com per exemple la de la Maurina, on hi ha un gran cartell replet de prohibicions i restriccions. En canvi, en la piscina municipal de Vallparadís la normativa no és tan estricta. Món Terrassa va qüestionar a una sèrie d’usuaris i les seves respostes van ser bastant sorprenents.

Totes les restriccions de la piscina municipal de la Maurina | CUP

!--akiadsense-->

“Em sorprèn molt que es digui que no es pot portar menjar a la piscina, ja que jo i els meus amics sempre portem menjar de casa per dinar aquí, i mentre mengis a la zona de pícnic pots portar el que vulguis. Ni tan sols revisen les motxilles abans d’entrar. Sí que és cert que estaria molt bé que es pogués escoltar música, encara que no massa forta per no molestar a la resta de gent que no té per què agradar-li la mateixa que a tu” comenta Yasmine Álvarez, que sempre va acompanyada de la seva mare o els seus amics.

Eva Mota, que assisteix cada matí a la piscina amb el seu fill de 4 anys i el seu marit, reconeix que li agradaria que es poguessin portar petits flotadors, ja que creu que seria una eina molt útil pel seu fill que fa poc que sap nedar. També ha dit que ella porta menjar per picar, sempre en la zona de pícnic, i mai ha estat prohibit, no com en moltes altres piscines municipals egarenques.

També pot sorprendre que Conchi Salvador, que porta molts anys a la piscina, digui que ella sempre va amb el seu para-sol, i sempre l’ha pogut posar sense cap tipus de problema. Però en moltes altres piscines estaria prohibit portar aquests estris per protegir-se del sol. També està d’acord amb què estiguin prohibits els flotadors a la piscina, però no nega que si són d’una mida petita, a ella no l’importaria que hi hagués.

Nacho, un monitor d’esplai de Primària va manifestar “No em sembla just que els nens no puguin portar cap pilota, flotador, ni cap tub. Són nens que estan en una edat de jugar, volen gaudir de la piscina, i és cert que hi ha massa restriccions respecte a aquest tema. En canvi, els nens poden portar el menjar que vulguin i menjar-ho a l’apartat que està dedicat al pícnic”.

Per últim, Paquita Sánchez, que sempre va acompanyada d’una veïna, va expressar que no ha vist massa canvi en les restriccions d’aquest any comparades amb anys anteriors, però creu que hi hauria d’haver una zona dedicada als més petits, on poguessin jugar a pilota, tenir flotadors o escoltar música sense molestar a la resta de persones que busquen en la piscina un espai de tranquil·litat.

Finalment, podem dir amb total certesa que la piscina municipal de Vallparadís posseeix una sèrie de privilegis amb els quals no compten altres piscines. Aquest fet es pot produir ja aquesta és molt més gran que altres, i poden estar permeses moltes més coses gràcies a l’espai, o també podem pensar que al ser tan àmplia els socorristes o guàrdies no poden estar tan alerta com els hi agradaria. No obstant, usuaris de Vallparadís com la resta de piscines municipals coincideixen en que s’hauria de ser més flexible o buscar una solució pel fet de que els nens no puguin portar cap pilota ni petits flotadors.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Terrasenca a juliol 20, 2018 | 08:00
    Terrasenca juliol 20, 2018 | 08:00
    Bon dia, A mi em semblen bé les normes actuals. El que vulgui escoltar música, que es posi cascos. I sobre els flotadors, estan prohibits a la majoria de piscines perquè si no, estaria tant ple d'inflables que no es podria nedar. Els nens no necessiten coses per poder jugar, han de fer servir la imaginació. A més a més, si un nen no sap nedar, igualment haurà de portar "manguitos", "burbujita" o similar. On és el límit del volum de la música o de la saturació d'inflables?
  2. Icona del comentari de: Pere a juliol 22, 2018 | 20:00
    Pere juliol 22, 2018 | 20:00
    Que bajo nivel periodístico. Si os hubierais informado bien, sabríais que en todas las piscinas se puede comer y traer la comida de casa. Lo único que solo se puede hacer en las zonas delimitadas. Informaros mejor anterior de informar!!
  3. Icona del comentari de: Marta a juliol 23, 2018 | 10:51
    Marta juliol 23, 2018 | 10:51
    Es un tema de civisme. Com, en general, en som poc de cívics, a les hores tot son prohibicions i multes. Sap molt greu per qui és educat però ens en falta molta d’educació en aquest país. Per exemple, en el tema de les deixalles, els orins del gossos, ... Terrassa som els campions !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa