MónTerrassa
Viure el Nadal a Terrassa també a cop de pedal

Aquest any també és possible viure el Nadal a Terrassa a cop de pedal. I és que el programa “En Bici sense edat” ha obert una edició especial per “apropar l’ambient nadalenc a les persones grans”, especialment aquelles que per problemes de mobilitat no poden passejar i gaudir de les festes pels carrers de la ciutat. Per això, aquests dies es poden veure circular uns tricicles conduïts per voluntaris i voluntàries del projecte, gràcies a la col·laboració de Biciclot, i amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa. El dispositiu especial vol promoure que les persones grans usuàries puguin gaudir activament del guarniment nadalenc i de les fires i activitats organitzades.

Aquesta activitat forma part del projecte de crear un Nadal més transversal i inclusiu, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables. Una de les prioritats és lluitar contra la soledat no volguda, però també promoure un envelliment actiu i un bon tracte cap a la gent gran. Aquest programa també busca fomentar la relació social entre persones de diferents generacions, i fer-ho d’una manera amable i mediambientalment sostenible.

Aquest programa va néixer l’octubre de 2017, quan gràcies a 20 persones voluntàries, un total de 47 persones grans van poder gaudir d’una quarantena de sortides. L’acció va comptar amb la participació de les residències La Llar Fundació, Torre Mossèn Homs i el Club de la Gent Gran del Districte IV. Va ser tot un èxit i per això es va decidir comprar un tricicle elèctric per poder continuar amb les passejades, de la mà de la cooperativa Biciclot, que és qui elabora els itineraris segurs i gestiona la participació de les persones voluntàries en la conducció del tricicle. Aquest 2021 ja s’han format més de 25 voluntaris i voluntàries i es seguiran oferint formacions gratuïtes per a tothom que vulgui aprendre’n i participar en el projecte. Les persones voluntàries han portat a passejar a més de 45 persones grans que viuen en residències, i a pràcticament tothom els ha agradat l’experiència.

Solstici d’hivern i llum

D’altra banda, des de diferents serveis municipals s’està treballant en l’organització d’algunes propostes noves que contribueixin a projectar Terrassa a l’exterior, relacionades amb la celebració del solstici d’hivern i amb la llum com a protagonista. Les propostes, que s’estan ultimant, estan enfocades a promoure activitats que possibilitin les trobades intergeneracionals i que tinguin en compte les persones en situació vulnerable o de soledat no volguda.

Passejada en bici sense edat, aquest Nadal a Terrassa | Joan Manel Oller

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa