MónTerrassa
VilaESScoop, una escape room virtual per apropar el cooperativisme a les aules

L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental incorpora en la seva oferta educativa una nova eina virtual i didàctica que permetrà al personal docent apropar l’economia social i solidària i el cooperativisme a l’alumnat, d’una manera col·laborativa, divertida dinàmica i amena.

Amb el nom de VilaESScoop, aquest joc educatiu s’ha dissenyat per oferir una alternativa a les sessions presencials, i, per tant, un recurs que facilita la interacció a distància, fomenta el treball en grup i presenta una atracció pel jovent en ser una proposta creativa, innovadora, actual i lúdica. VilaESScoop anirà acompanyat d’altres materials pedagògics a l’abast del professorat que permeten fer un treball previ o posterior dels principals conceptes i continguts de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme.

Tot plegat es tracta d’un escape room virtual amb quatre nivells o enigmes per resoldre amb continguts diversos de l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme: l’assemblearisme, el model productiu i l’agroecologia, el model de cures i el model de consum de proximitat.

Afavorir el pensament crític

El joc està adreçat a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Alguns dels objectius d’aprenentatge que contempla són: introduir o aprofundir en els conceptes bàsics de l’ESS i el cooperativisme; comprendre el moviment cooperatiu com una alternativa real al model de gestió econòmica avui encara dominant; fomentar el treball cooperatiu i la col·laboració entre l’alumnat; desenvolupar capacitats resolutives davant el plantejament de reptes; afavorir el pensament crític i reflexiu; aaptar l’atenció i potenciar la recerca de noves informacions seleccionant les fonts fiables i contrastant amb la realitat de cada territori; i impulsar l’avaluació continuada d’adquisició de nous aprenentatges com a mètode de revisió dels coneixements adquirits.

L’activitat té una durada d’una hora, aproximadament. Es pot realitzar tant a l’aula com des d’altres espais. La infraestructura necessària per accedir és ben senzilla: connexió a Internet i navegador web i un dispositiu (ordinador, mòbil o tauleta) amb altaveus o auriculars. El centre educatiu interessat a accedir al joc virtual s’ha de posar en contacte amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental per inscriure’s i sol·licitar-ne la participació a: http://www.ateneucooperatiuvalles.org/educacoop/vilaesscoop/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa