MónTerrassa
VÍDEOS Riuades del 25 de setembre del 62 a Terrassa
  • CA

El 25 de setembre de 1962, Terrassa es va veure afectada per un enorme aiguat que va desbordà les rieres i provocà una gran catàstrofe urbanística i de pèrdua de vides humanes. Terrassa i Rubí van ser les ciutats més afectades de tot el Vallés Occidental. La força de les inundacions va fer desaparèixer moltes cases que s’havien construït al costat de les rieres.

El Vallès va registrar els aiguats més tràgics que es recorden a la comarca

La nit del 25 al 26 de setembre de 1962 el Vallès va registrar els aiguats més tràgics que es recorden a la comarca. En poc més de tres hores, aquella nit es van acumular quantitats exagerades d’aigua, entre elles, 223 mm a Terrassa, o 196 mm a Sabadell, entre altres registres. Aquest dissabte, la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez; el regidor delegat del Districte 7, Miguel Ángel Moreno; i portaveus dels grups municipals han assistit a l’acte organitzat per l’Associació de Propietaris i Veïns de les Fonts en record de les víctimes. L’ofrena floral ha tingut lloc al pont Mossèn Parramon.

Aquells aiguats, amb cabals extraordinaris, van fer desbordar el riu Besòs i la Riera de Rubí

Aquells aiguats, amb cabals extraordinaris, van fer desbordar el riu Besòs i la Riera de Rubí. La riuada va assolar, literalment, les ciutats de Terrassa, Sabadell, Rubí, Sant Quirze, Montcada i les Fonts.

Les pluges registrades durant aquella nit van fer desbordar rius i rieres deixant darrere més de 800 morts

Les pluges registrades durant aquella nit van fer desbordar rius i rieres deixant darrere més de 800 morts, centenars de desapareguts i importants destrosses materials. Per aquest motiu, les riuades de 1962 es consideren el desastre natural més important que ha patit Terrassa al llarg de la seva història.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa