Càrregues policials dels Mossos contra manifestants
Càrregues policials dels Mossos contra manifestants | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

La manifestació antifeixista convocada aquest dijous a la plaça Primer de Maig de Terrassa per evitar l’acte de Vox ha acabat amb càrregues policials. Un minut després que els organitzadors donessin per finalitzada la convocatòria -després de dues hores de càntics com “fora feixistes dels nostres barris” bloquejats per un important cordó policial-, alguns manifestants han començat a llançar ous i pintura als Mossos d’Esquadra i aquests han respost amb diverses càrregues. Els concentrats han reculat direcció la plaça de l’Aigua mentre s’han llençat pedres, llaunes de cervesa i diversos objectes contra la línia, a més de cremar diverses contenidors.

Bombers ha hagut de fer acte de presència per apagar els contenidors. Per la tensió del moment i davant de la possibilitat de nous enfrontaments i fer l’actuació al més ràpid possible, les jardineres de la rambla (que es trobaven al mig del carrer mogudes pels manifestants) han quedat destrossades per donar pas a les furgones i als camions dels serveis d’emergències. S’han registrat almenys una vintena de ferits amb contusions, entre manifestants i Mossos, tot i que podrien haver estat més. A més, s’han produït almenys dues detencions.

Ànims escalfats

La convocatòria de la Plataforma Antifeixista Terrassa ha aplegat més de mig miler de persones que han recorregut els pocs metres entre la plaça de l’Aigua fins a la cruïlla just abans d’arribar a la plaça 1er de Maig. Allà s’han trobat l’ampli dispositiu que els bloquejava el pas. Eren poc més de les quatre i els càntics i proclames contra el feixisme han estat una constant. Amb alguns xiulets i escridassades cap a alguns participants de l’acte de Vox que s’acostaven, tot ha passat amb relativa tranquil·litat. Alguns veïns s’han queixat perquè no els deixaven accedir a la zona de la plaça.

No ha estat fins passades les sis de la tarda quan s’han començat a cremar fotografies dels borbons i banderes espanyoles. Uns quants petards i algunes llaunes de cervesa han començat a escalfar l’ambient. La separació entre Mossos i antifeixistes s’ha anat escurçant fins que després dels tres avisos verbals de rigor dels Mossos ha començat la càrrega que a molts ha agafat per sorpresa.

Vox celebra l’acte previst envoltat de policia

L’acte de Vox s’ha pogut realitzar com estava previst. Ha comptat amb la presència de més de cinquanta persones que han pogut escoltar el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith. Un cop s’ha donat per finalitzat l’acte oficial, alguns dels concentrats s’han mantingut a la rambla per onejar una bandera gegant i realitzar alguns càntics. El cordó policial també els ha impedit que s’arribessin a apropar als manifestants antifeixistes presents un centenar de metres més enllà.

Comentaris

    Pep Tomàs Desembre 06, 2018 | 23:24
    Tres avisos dels Mossos abans de carregar?? En absolut. No han fet ni un! Càrrega indiscriminada, fins i tot pels que ja érem fora de la mani, i hem resultat ferits. avergonya i indignaci9i

Nou comentari