MónTerrassa
VÍDEOS i FOTOS Espectacular eixam d’abelles irromp a la Rutlla de Terrassa
https://www.youtube.com/shorts/0vAyA3UFgU0

Amb els primers dies de calor arriben les abelles, i ja se n’han vist en un parell d’ocasions en carrers de ple centre, i aquest divendres un va irrompre a la Rutlla i va esvalotar tothom, encara que no van tenir temps de crear un rusc. Si veieu eixams d’abelles a la via pública, no us hi acosteu i truqueu al número de telèfon @112. Els fets van passar cap als voltants de les sis de la tarda i els petits animals volaven entorn a la reina. La Policia municipal de Terrassa va acordonar la zona i es va avisar un apicultor, i després van arribar els bombers de Viladecavalls, on hi ha gent experta en aquestes situacions, que el dia 7 ja van actuar en el primer eixam detectat a la capital egarenca. Cap a dos quarts de set la situació es va normalitzar.

Abelles a la Rutlla

A qualsevoll lloc se les pot trobar

El 17 d’abril de 2021 el Furgó de Salvament Apícola FSA dels Bombers va retirar dos eixams volàtils de la branca d’un arbre al Parc de les Nacions Unides de Terrassa, i a la cantonada del l’avinguda de Sabadell amb plaça del Pomar de Badalona. Quan arriba el temps de primavera, les abelles surten per formar noves colònies o ruscs. La unitat apícola del parc de Bombers de Viladecavalls les recupera per donar-los-hi una nova “casa”. Són només alguns exemples del que passa cada primavera a la ciutat i a altres pobles de la comarca com Viladecavalls i Matadepera.

A Terrassa se les ha vist formar ruscs en jardineres, ciclomotors, retrovisors de vehicles, sostres i molts altres llocs.

Uns insectes amb memòria

Les abelles són uns insectes que tenen memòria per als llocs on hi ha aliments i es comuniquen entre elles, tenen cura de les larves i s’organitzen per defensar-se dels atacs. Per damunt de tot hi ha la construcció dels ruscs, hexàgons gairebé perfectes malgrat que la mida de les cel·les és diferent per a cada tipus d’abella i que, sovint, comencen a fer-los pels extrems i es troben al centre. No és només fruit de l’instint sinó que el pensament hi està involucrat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a abril 10, 2022 | 13:03
  Anònim abril 10, 2022 | 13:03
  Rosa M. Auguets, per si trobes ajams els vendría a buscar, mapasionen les abelles. Moltes gracies. [email protected]
 2. Icona del comentari de: Rosa M. Auguets . a abril 10, 2022 | 13:04
  Rosa M. Auguets . abril 10, 2022 | 13:04
  Rosa M. Auguets, per si trobes ajams els vendría a buscar, mapasionen les abelles. Moltes gracies. [email protected]
 3. Icona del comentari de: MGS a abril 10, 2022 | 18:46
  MGS abril 10, 2022 | 18:46
  Ja han tornat a fer niu al mateix lloc
 4. Icona del comentari de: Andrea a abril 16, 2022 | 23:44
  Andrea abril 16, 2022 | 23:44
  tinc en un niu d'abelles enorme a casa i l'ajuntament no se'n fa càrrec no sé que puc fer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa