MónTerrassa
VÍDEO Un tren de la R4 circula amb una porta oberta
  • CA

Un tren de Rodalies de la línia R4, la que uneix els municipis de Sant Vicenç de Calders amb Manresa, passant per les dues capitals del Vallès Occidental, va circular ahir durant uns minuts amb les portes d’un vagó obertes. La denúncia la va fer des del seu compte de Twitter un dels viatgers que en aquell moment anava en el comboi. “Gràcies Rodalies per posar la seguretat per davant de tot!”, escriu en un to irònic Ferran Giol. “Ja teniu lloc, i l’hora és fa 10 minuts”. La situació va ser impactant pels que viatjaven en el vagó. Ferran Giol va gravar un vídeo que reflecteix els moments de perill i es veu la velocitat del tren dins d’un túnel abans d’aturar-se a l’estació de Sabadell-Nord.

Debat a les xarxes socials

Rodalies Catalunya li va respondre: “Bona tarda, ens pots indicar una estació, hora de pas i destinació per comunicar-ho? Ferran Giol: “Com diu megafonia, Sabadell Nord, cap a les 16:01, destí Manresa.” A través de Twitter s’ha generat un debat entre els que culpaven a Renfe de manca de seguretat i de deixadesa i els que pensen que l’autor de les imatges hauria d’haver avisat algun responsable i no pas dedicar-se a gravar.

Una avaria que no és nova en aquesta línia de tren

No és la primera vegada que un tren de la R4 pateix una avaria d’aquest tipus. Des de la companyia Renfe recorden que els combois tenen un sistema de seguretat que no els permet arrencar si no hi ha totes les portes tancades. Tanmateix, el sistema falla, de tant en tant, i és quan les portes resten obertes mentre el tren circula. Per arreglar-ho, el conductor ha d’aturar el tren i reiniciar el sistema. I no és el primer cop que hi ha queixes pel funcionament d’aquesta línia, pels trens que es consideren obsolets i molt lluny de la modernitat i del segle XXI i pels retards, bàsicament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa