MónTerrassa
VÍDEO | Testimonis denuncien el racisme institucional a Terrassa
  • CA

Divendres passat va tenir lloc una concentració convocada per UCFR, en motiu del Dia internacional en contra del racisme. L’objectiu era denunciar, en particular, el racisme institucional. Van poder parlar diversos testimonis.

Un d’ells era l’Alioune, que, com va explicar, va patir un abús racista per part del personal de seguretat dels trens de Rodalies. Mentre viatjava, va trobar-se un control al tren. Llavors, el personal de seguretat, com va relatar, va anar cap a ell, ometent la resta de passatgers. Després de demanar-li el bitllet i veure que tot estava en ordre, el va retenir per portar una maleta massa gran. També va denunciar-lo per agressió.

A més de l’Alioune, va explicar el seu cas Karim El-Otmani, al qual van acusar de robatori mentre es trobava en una andana totalment buida. L’entitat UCFR Terrassa (Unitat contra el feixisme i el racisme) va llegir un manifest per condemnar aquest tipus d’actuacions, animar a l’activisme i la lluita antiracista i antifeixista i fer una valoració del context social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa