MónTerrassa
[VÍDEO] Terrassa, exemple de com protegir les dones que viatgen de nit
  • CA

El programa Els Matins de TV3 ha abordat aquesta setmana la iniciativa que mira d’aconseguir transports nocturns més segurs per a les dones. Ciutats com Terrassa o Bilbao ja aposten per facilitar que els autobusos nocturns s’aturin entre parades si alguna usuària ho demana. Hem parlat de l’efectivitat de la mesura amb Gràcia Garcia, regidora de Polítiques de Gènere a l’Ajuntament de Terrassa; amb Alba Alfageme, psicòloga especialitzada en violències masclistes, i amb Sara Ortiz, membre del col·lectiu Punt 6, una cooperativa de dones arquitectes, sociòlogues i urbanistes.

La secció ha començat amb un fragment del vídeo “We have to do something about it”, publicat per l’Associació Internacional del Transport Públic amb testimonis de dones d’arreu del món que han patit algun episodi d’assetjament mentre anaven amb tren, amb autobús o amb metro. Segons Gràcia Garcia, la mesura que volen fer realitat a Terrassa persegueix minimitzar els riscos que poden córrer les dones, sobretot en situacions d’oci nocturn. Per això, estan estudiant amb la regidoria de Mobilitat com implementar aquesta mesura a la xarxa d’autobusos de la ciutat.

Per Alba Alfageme, la proposta és molt interessant, perquè respon a una necessitat. En aquest sentit, Alfageme ha volgut recordar que, segons una enquesta europea sobre violències masclistes, més del 53% de les dones han deixat d’anar a llocs o fer determinades activitats per por. Sara Ortiz, d’altra banda, ha assenyalat que altres estudis mostren, a nivell internacional, que les dones són les que fan servir més el transport públic durant el dia, però que aquesta mobilitat es paralitza a la nit, per por de ser agredides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa