MónTerrassa
[VÍDEO] Terrassa, plató de ‘Nit i Dia’
  • CA

On es roda una ficció televisiva? En el cas de la sèrie de TV3 Nit i dia la resposta és clara: en escenaris naturals. No hi ha platós. Per tant, cal buscar i seleccionar aquests escenaris. El programa En Sèries parla de triar el que se’n diu la localització on tindrà lloc l’acció. Per fer-ho acompanyen Jaume Jordana, localitzador professional d’escenaris cinematogràfics, durant un recorregut per conèixer un possible escenari.

Les següents seqüències estan dedicades al procés de selecció definitiva d’una localització. En aquest procés hi intervenen tots els responsables de la producció: direcció, producció, fotografia, art,… Així, som testimonis de com una possible localització és descartada per raons estètiques durant una reunió i com cal buscar una alternativa. Un cop seleccionada una de nova, cal fer dues visites a l’espai: la primera per donar-li el vistiplau definitiu (en aquest cas amb el director Oriol Paulo, el director de fotografia, Bernat Bosch, i el cap de localitzacions, Albert Pérez) i l’altra amb tot l’equip tècnic, per planificar i tenir en compte les necessitats del rodatge.

Entre la recerca de localitzacions, podem veure com Jordana es passeja per l’antic sanatori de Torrebonica a Terrassa i ens explica com va ser la primera opció escollida per visitar gràcies a les capacitats que ofereix l’equipament. Sembla però que finalment es va optar per rodar en un antic hospital abandonat de Mataró. Així mateix, els encarregats de buscar escenaris de la sèrie Nit i Dia també van ser a Terrassa, en concret a l’edifici de la patronal Cecot. L’objectiu era mirar si els servia la sala de reunions, un despatx, els passadissos i l’entrada a la seu, amb l’escalinata. La visita dels tècnics va ser positiva, així que estigueu atents perquè en aquesta segona temporada es podrà veure algunes imatges rodades aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa