El mes de novembre de l’any passat, va sorgir un grup de joves de La Grípia que durant setmanes es van dedicar a netejar les deixalles escampades pels camps propers de la pista BMX del barri. Va ser un moviment solidari i voluntari, carregat d’esperança i il·lusió gràcies a la bona rebuda. Les convocatòries cada vegada aplegaven més gent i fins i tot un cop tota la zona neta, es va decidir ampliar-ho a altres espais de la ciutat també víctimes de l’incivisme i amb abocadors il·legals.

Tanmateix, una de les impulsores del projecte, Marta Barato, ja va advertir en una entrevista a Món Terrassa que “No serveix de res anar a netejar, si l’endemà torna a estar ple de brossa”. I malauradament, així ha estat. Escassament dos mesos després, una de les participants ha passat per al mateix lloc i ha vist amb estupefacció com el descampat tornava a estar més ple que mai de deixalles, mobles i elements diversos. La ràbia i desesperació han quedat ben representades en el vídeo que el regidor Noel Duque ha recollit a xarxes.

És depriment que aquest espai que brigades ciutadanes van netejar, avui sigui un abocador, un altre cop. Podem multar i augmentar els equips d’inspecció, però ni amb 1000 càmares podrem controlar això. L’incivime va molt més ràpid que qualsevol control. Necessitem un canvi de mentalitat urgent”, ha lamentat Duque.

Nou comentari