Maria Glòria Farrés porta més de 70 anys fent ràdio. Aquesta terrassenca nascuda l’any 1934 va començar al mitjà radiofònic quan tenia tan sols 16 anys, a mitjans de la dècada dels 50 del segle passat. Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, el seu fill Joan Carles Peris, actual cap de la secció Internacional de TV3, li ha fet d’ambaixador i ha aconseguit que diversos mitjans es fessin ressò de la veu degana encara en actiu.

En el reportatge que li va fer TV3 Farrés va explicar la seva trajectòria a la ràdio i l’emoció que encara sent quan es posa davant un micròfon. I és que als seus 87 anys, condueix dos programes a Matadepera Ràdio: “Només clàssica” –dijous a la mitjanit- i “Ràdioteatre de Matadepera Ràdio” –darrer dimecres de cada mes a les 10 on es posa en antena una obra teatral-. Al llarg dels anys, en aquesta emissora hi ha protagonitzat diferents espais d’entrevistes i dedicats a la música clàssica, com Addagio, el programa més veterà.

Farrés va esdevenir entre els anys 1953 i 1958 una de les veus principals de Ràdio Terrassa, al costat d’altres locutores com Antolina Boada o Lídia Segués. A Ràdio Terrassa hi va fer tota mena de tasques: des de presentar temes musicals a realitzar tot tipus de  programes o participar en sessions de radioteatre. D’entre els programes que va locutar destaquen Contrapunt, Nosotras i Cigronet. Als anys 80 va tornar a participar a l’emissora, perquè es va reconstituir el grup de radioteatre, amb velles i noves veus.  

Nou comentari

Comparteix