MónTerrassa
VÍDEO | Els ànecs de Vallparadís s’ho passen pipa a la piscina

Des de fa gairebé una dècada, el parc de Vallparadís de Terrassa, el gran pulmó verd dins de la ciutat, compta amb la presència de l’ànec collverd, nom popular d’Anas Platyrhynchos. Es troben normalment ubicats a la gran bassa, però quan arriba l’època estiuenca, aprofitant que els humans netegen la piscina de Vallparadís, cap als vespres decideixen canviar les aigües tèrboles per les magnífiques aïgues cristal·lines.

Un dels egarencs que han captat la imatge de desenes d’ànecs fent la remullada ha estat el meteoròleg Francesc Mauri, que amb un to irònic ha titllat els animals “d’intrusos” que aprofiten que “no hi ha vigilància” per colar-se a les instal·lacions.

Sembla que algunes persones s’han pres les paraules del mediàtic terrassenc de manera literal i li han recriminat el to acusador. Fruit d’això, Mauri ha decidit fer una nova piulada en què deixava clar que les seves paraules eren amb to irònic. “Celebro del tot que hi siguin els ànecs. Uns ànecs que habiten en una bassa del costat i aprofiten la retirada de la gent quan acaba la temporada. Per tant, no hi tinc cap problema, tot el contrari”, ha deixat clar.

El vídeo amb els aneguets al Parc també ha fet que diversos egarencs pengessin imatges captades durant l’estiu, on se’ls pot veure remullant-se tranquil·lament a la piscina. Per exemple, la imatge captada pel peril @MeriSolanoSol:

La temporada de bany a la piscina de Vallparadís va finalitzar el passat 5 de setembre. A partir d’ara, les fantàstiques aigües blaves aniran canviant de color i adaptant-se a les noves tonalitats tardorenques i hivernals. Segurament, serà aleshores que els ànecs no s’hi deixaran veure tant i tornaran a la seva bassa. Una bassa que tampoc és pas petita, ja que té una capacitat pròxima al milió de litres, i que a més d’acollir tota una fauna particular -a més dels ànecs, polles d’aigua i tota mena d’insectes i algun amfibi- té una funció clau: recollir les aigües de les fonts de tot el parc. És doncs, un circuit tancat que envia l’aigua amunt fins al brollador del torrent Monner i que va baixant avall fins a la carretera Montcada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa