MónTerrassa
La vida a l’espai centra la primera conferència d’ACTES a Terrassa
  • CA

L’associació ACTES de Terrassa reprèn l’activitat després dels mesos de restriccions derivades per la pandèmia de la Covid i ho fa amb una conferència dedicada a la vida a l’espai. Serà el pròxim dilluns, dia 18 d’octubre, a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’ESEIAAT-UPC (Escola Industrial), ubicada al carrer Colom 1-3. La xerrada porta per títol “MELiSSA: un ecosistema artificial per al suport de vida a l’espai”, i anirà a càrrec d’Enrique Peiro, cap tècnic Planta Pilot Melissa, de l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona.

MELiSSA, acrònim de Sistema Alternatiu Microecològic de Suport de Vida (Micro-Ecological LIfe Support System Alternative), és un projecte de l’Agència Espacial Europea que s’està desenvolupant als laboratoris de l’Autònoma des de fa més d’una dècada. Pretén demostrar la viabilitat de sistemes tancats que suportin la vida, orientat a l’autonomia d’humans en missions espacials de llarga durada. L’ecosistema artificial MELiSSA és una instal·lació única a Europa i una de les poques que existeixen al món centrada en la recuperació i reciclatge de l’aigua, els aliments i l’oxigen a partir dels residus orgànics, anhídrid carbònic i minerals. Fins al moment s’ha aconseguit posar en marxar i mantenir en funcionament tres dels sis compartiments necessaris per completar el cicle de vida sense aportació exterior.

Dades conferència

18 d’octubre de 2021 a les 7h de la tarda

Sala d’Actes ESEIAAT-UPC “l’Escola Industrial” – TR1 carrer Colom, 1 i 3

Entrada lliure

organitza: Associació ACTES

Seu ESEIAAT-UPC – carrer Colom 2 – Terrassa

És obligatori l’ús de la mascareta i del gel que trobareu a l’entrada

Sortida al mes d’octubre

D’altra banda, l’Associació ACTES també organitza per aquest mes d’octubre una sortida al monestir romànic de Sant Quirze de Pedret i llac de Graugés. Serà el pròxim divendres 22 d’octubre, on se sortirà a les 8:30 del matí de l’avinguda de Jacquard (davant del Mercadona) i es tornarà sobre les set de la tarda. La sortida inclou una visita guiada al monestir, un dinar al restaurant Cal Garretà, i un passeig pel llac. Preu soci 45 euros – no soci 50 euros i la data límit d’inscripció és el 18 d’octubre – places limitades (inscripcions de dilluns i dimecres de 10:30 a 13h al carrer Colom 2, 1a planta despatx 121 – Correu: [email protected]).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: roser segura arnau - ACTES a octubre 18, 2021 | 15:35
    roser segura arnau - ACTES octubre 18, 2021 | 15:35
    Benvolguts, Moltes gràcies des d'ACTES per l'atenció que heu tingut de fer difusió de les nostres activitats! La Junta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa