La Vibria ofereix a 20 joves de Terrassa l’oportunitat de fer pràctiques a l’estranger

La Víbria Intercultural, entitat terrassenca especialitzada en mobilitat internacional i que gestiona el servei d’assessorament en mobilitat internacional per a joves des de l’Oficina Jove Casa Baumann des de 2009, enviarà a 20 joves a França i Regne Unit per a fer pràctiques professionals.

L’entitat es troba actualment en la fase de selecció de participants, de manera que els joves interessats poden fer arribar els seus CV i inscripcions online fins al 25 de novembre (www.vibria.org).

Un cop seleccionats, els 20 joves gaudiran d’una formació prèvia i acompanyament: es faran sessions d’interculturalitat, tutories individuals i grupals, i una formació lingüística de 120h a l’escola FIAC (francès per París i anglès per Bristol). Durant el projecte, el programa cobreix el desplaçament, l’allotjament i inclou diners de butxaca. A més a més, un cop marxin, els joves faran un curs intensiu de l’idioma, activitats culturals, i comptaran amb el suport del tutor d’acollida.

Quan tornin, Foment de Terrassa els assessorarà i donarà suport en la inserció laboral. Les condicions de participació són: tenir de 18 a 30 anys, estar inscrit al SOC i a Garantia Juvenil i tenir estudis de grau mitjà, superior o universitaris, acabats o abandonats prematurament, amb poca experiència professional en l’àmbit dels estudis. Aquest programa, finançat pel Fons Social Europeu i gestionat a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, té com a objectius potenciar les competències personals i professionals dels joves, i fomentar la incorporació estable al mercat laboral, o la represa de l’etapa formativa.

Nou comentari