MónTerrassa
Víbria Intercultural busca joves per pràctiques remunerades a l’estranger
  • CA

L’entitat terrassenca especialitzada en mobilitat internacional Víbria Intercultural ofereix a 25 joves una estada de pràctiques professionals remunerades a 5 ciutats europees diferents. Es tracta d’una oportunitat única per sortir de la ciutat i gaudir d’una estada a l’estranger amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels joves, potenciar les seves competències personals i professionals, i fomentar-ne la incorporació estable al mercat laboral o la represa de l’etapa formativa, i a més, amb totes les despeses pagades. Actualment, l’entitat es troba en fase de selecció de participants, de manera que convida a totes aquelles persones interessades a omplir el formulari d’inscripció i fer arribar els documents necessaris online, amb data límit fins el 31 de desembre de 2021 en aquest enllaç.

L’entitat, que gestiona el servei d’assessorament en mobilitat internacional per a joves a l’Oficina Jove Casa Baumann des del 2009, enviarà 25 joves a Irlanda (Dublin i Cork), França (Marsella), Portugal (Lisboa) i Itàlia (Reggio Emilia) el dia 1 d’abril, on s’hi estaran quatre mesos, però prèviament s’haurà de fer una formació lingüística en l’idioma del país destí de 120h a l’escola FIAC de Terrassa.

Els dies 17 i 21 de desembre tindrà lloc una xerrada informativa online, on les persones interessades podran assabentar-se de l’experiència completa i també inscreiure’s si així ho desitgen. Les persones seleccionades gaudiran d’una formació prèvia i d’acompanyament: es faran sessions d’interculturalitat, i tutories individuals i grupals, així com el curs intensiu de l’idioma del lloc de destí. 

Durant les pràctiques a l’estranger, el programa cobreix el desplaçament, l’allotjament, diners de butxaca i activitats culturals, i a més, tota l’experiència compta amb acompanyament i tutorització. A la tornada, Foment de Terrassa assessorarà i donarà suport en la recerca de feina d’aquests 25 joves, que tornaran amb quatre mesos d’una gran experiència a l’estranger a l’esquena.

Els requisits de participació són: tenir de 18 a 29 anys, estar inscrit/a al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a Demandant d’Ocupació No Ocupat/da (DONO) i a Garantia Juvenil. Tenir estudis de CFGM, CFGS o Grau universitari acabats o abandonats prematurament o la ESO + un certificat professionalitzador i comptar amb experiència laboral inferior a 12 mesos. Aquest programa, finançat pel Fons Social Europeu i gestionat pel SOC, té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves: potenciar les seves competències personals i professionals, i fomentar-ne la incorporació estable al mercat laboral o la represa de l’etapa formativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa