MónTerrassa
La Víbria envia 24 joves a Europa per fer pràctiques professionals
  • CA
Els joves catalans que aniran a fer pràctiques a Europa
Els joves catalans que aniran a fer pràctiques a Europa | La Víbria

!--akiadsense-->

Per tercer any consecutiu, La Víbria Intercultural -entitat terrassenca especialitzada en mobilitat internacional per a joves- du a terme el programa TLN Mobilicat. Aquest programa, finançat pel Fons Social Europeu i gestionat pel SOC, té com a objectius potenciar les competències personals i professionals del jovent i fomentar-ne la incorporació estable al mercat laboral o la represa de l’etapa formativa. Una de les accions transversals d’aquest programa és la d’evitar que el jovent del país caigui en fases de desmotivació personals provocades per la manca d’oportunitats laborals.

El grup de 24 participants, la majoria provinents del Vallès Occidental, ja ha completat una primera fase de formació i acompanyament amb sessions d’interculturalitat, la participació en l’intercanvi juvenil EmPLAYability sobre com fer front a l’atur i a la manca d’oportunitats laborals, tutories individuals i grupals i una formació lingüística de 120h d’anglès a l’escola FIAC o d’alemany a Salt Idiomes. Durant la fase de pràctiques laborals a l’estranger, que ha començat aquest dissabte i s’allarga fins a finals de maig, el programa cobreix el desplaçament, l’allotjament, diners de butxaca, un curs d’idioma de 40h i activitats culturals. Tota l’experiència compta amb acompanyament i tutorització, i amb assessorament laboral a la tornada amb el suport de Foment de Terrassa.

La Víbria Intercultural gestiona el servei d’assessorament en mobilitat internacional per a joves a l’Oficina Jove Casa Baumann des del 2009

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa