Fa uns dies es va tastar a la seu de Món Terrassa, a la plaça Vella, la primera ampolla en cent anys feta amb la varietat de raïm Terrassench. Una de les dues varietats de raïm de les 10.000 que hi ha al món amb el nom d’un municipi. Un fet que s’ha d’aprofitar. Pot donar un valor afegit a la ciutat, a l’agricultura local i al turisme. I afegir un producte de quilòmetre 0 a la cistella de la compra. A més d’omplir un ventall de portes als agricultors egarencs. El cert és que va sorprendre tothom i se li albira un gran futur.

Ramon Roset Morera, Sommelier, ànima de @tastaemocions, director dels Premis Vinari, subdirector del Vadegust, cap de redacció del Vadevi.cat i subdirector del Vadegust.cat, va posar la nota professional, i va donar el seu parer.

Terrassench: Nota de tast

Vista:

Presenta un bonic color roig robí, lluminós, de capa mitja-baixa. Net i brillant.

Nas:

Les seves aromes, d’intensitat mitjana i marcat caràcter afruitat, recorden les fruites vermelles del bosc, groselles, nabius vermells i també magrana.

Boca:

És un vi lleuger, d’entrada fàcil i directe. Mostra una bona acidesa que el fa molt fresc. El pas de boca és sedós i delicat, mostrant-se força rodó, afruitat amb alguna nota balsàmica i amb un final mig.

La primera ampolla

Nou persones va poder tastar aquesta exquisidesa, el regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia de l’Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero; l’editor i la directora comercial de Món Terrassa, Salvador Cot i Zaida Torregrosa, i Mario Gomes, director general de Braker Corporation, promotors d’una plantació als terrenys egarencs de Can Font de Gaià. Allà s’hi plantaran unes 4 hectàrees de Terrassench els primers mesos de 2023, i en uns quatre anys han de sortir les primeres ampolles.

Terrassa treballa per recuperar el conreu de la vinya i produir vi

Comparteix

Icona de pantalla completa