MónTerrassa
Vedruna-Vall de Terrassa acull la final estatal de robòtica
  • CA

L’Escola Vedruna Vall Terrassa acull el proper diumenge 5 de març la Final Nacional de Robòtica, una competició impulsada per la plataforma internacional VEX Robotics Competition que reunirà els millors alumnes de l’estat espanyol en el marc de la robòtica.

En aquest certamen, estudiants d’arreu de l’estat presentaran, per equips, el robot que han construït al llarg del curs escolar i optaran a ser els guanyadors estatals. A més, l’equip vencedor obtindrà plaça directa per representar el país a la final mundial que se celebrarà a Louisville, Estats Units, a l’abril. A la cita del 5 de març s’hi presentaran 21 equips de tot l’estat: 16 escolars i 5 universitaris. D’aquesta manera, a l’escola Vedruna Vall s’hi celebraran dues finals, una per cada modalitat, i s’escolliran els dos equips guanyadors que viatjaran directament a la cita mundial.

Horari de la Final de Robòtica:

9.00- Recepció d’equips

9:15- Homologació i proves

10:00- Acte innaugural

10:15- Classificació High School

12:30- Classificació VEX U

13:15- Selecció d’aliances

13:30- Skills Challenges

14:30- Descans

15:30- Eliminatòries High School

16:30- Eliminatòries VEX U

17:00- Finals

17:30- Entrega de premis i acte de cloenda

Part de la VEX Robotics Competition

La celebració de la Final Estatal de Robòtica a l’escola Vedruna Vall de Terrassa reforça el valor pedagògic que el centre dóna a la tecnologia i a l’enginyeria mitjançant la Robòtica. A l’escola Vedruna Vall, els equips estan formats pels alumnes de Robòtica de primer i segon de Batxillerat. L’objectiu del programa és superar un repte, establert per la mateixa VEX Robotics Competition, i, per aconseguir-ho, formen tres equips per cada curs on es reparteixen els rols necessaris per a la creació d’un robot: programadors que dissenyen l’estratègia; mecànics que construeixen l’estructura física; pilots que el guien durant el joc; i relacions públiques que busquen promotors.

La Final Nacional de Robòtica s’engloba dins la VEX Robotics Competition, una competició de robòtica educativa d’àmbit internacional que ofereix als joves una oportunitat per apropar-se de manera lúdica i divertida a la tecnologia i a l’enginyeria. Els estudiants, amb l’orientació i assessorament d’un tutor/a, construeixen un robot innovador que superi el repte proposat. Així, aprenen i demostren la seva capacitat de resolució de problemes, al mateix temps que desenvolupen les seves competències personals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa