MónTerrassa
El Vallès Occidental es coordina davant l’arribada de refugiats ucraïnesos

El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental s’ha reunit aquest migdia per tal de poder coordinar l’actuació dels municipis davant l’arribada de persones refugiades procedents d’Ucraïna. La sessió ha comptat amb la participació de diferents representants del govern català que han pogut resoldre els dubtes de les alcaldies i donar els missatges corresponents tant als ajuntaments com a la ciutadania.

Des de les alcaldies s’ha agraït les grans mostres de solidaritat de tota la població i s’ha assegurat que el material que es reculli es traslladarà des dels ajuntaments a la nau que el Port de Barcelona ha habilitat per centralitzar-lo i coordinar-ne l’enviament, tal com ha establert la Generalitat de Catalunya. També s’explica que, ara, la millor manera per ajudar és fer-ho a través de les entitats i dels mecanismes ja establers per a situacions de refugi.

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart ha remarcat que “per a què la cooperació sigui efectiva i arribi a qui ho necessita, ha de ser organitzada pels canals dels què estem dotats fa anys. L’exemple el tenim a diferents municipis amb ONGs implantades als territoris amb grans estructures que arriben realment a la població i amb les quals l’Ajuntament hi tenim conveni”. “En aquests moment hi ha roba, hi ha aliments que estan arribant i ho hem de fer de manera ordenada. Les polítiques de cooperació dels municipis estan veient el seu resultat”, ha afegit.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha afirmat que “al Vallès Occidental hi ha entitats amb llaços estrets amb Ucraïna que al llarg dels anys han promogut l’acollida d’infants ucraïnesos, i això pot fer d’efecte crida per a moltes persones. Hem d’estar preparats i ser capaços de poder-les atendre amb les màximes garanties”.

En aquest marc, l’alcaldessa de Sabadell Marta Farrés ha remarcat “la importància dels mecanismes legals i segurs per a poder traslladar les persones refugiades. Així, quan arriben ja saben on van i també què faran i és la manera de garantir-los la millor acollida possible”.

El CCVOC ha publicat el següent vídeo on Ballart, Farrés i Giménez demanen la màxima coordinació possible i agraeixen les mostres de solidaritat.

Nou comentari

Comparteix