La sessió plenària de març de l’Ajuntament de Vacarisses va tenir lloc dijous al vespre per videoconferència. Es va iniciar amb un minut de silenci per la mort de l’exregidor Martí Llorens. Una moció presentada per ERC instava el Govern espanyol a iniciar el tràmit i aprovar en aquesta legislatura una llei estatal basada en el projecte elaborat pel Ministeri d’Igualtat i les entitats trans per a la “igualtat plena de les persones trans, fonamentada en la despatologització i reconeixement de les identitats trans, en l’autodeterminació de la identitat i expressió de gènere, i en l’abordatge integral de polítiques per intervenir en les desigualtats estructurals que encara pateixen les persones trans”.

Tal com va explicar la regidora de Polítiques de gènere, Júlia Carbó, “les persones trans han patit i encara pateixen violència estructural i discriminacions quotidianes, que afecten tots els àmbits de la seva vida i impedeixen el desenvolupament vital en plenitud”.

Carbó va destacar, a més, que, per primer cop, es tindrien en compte menors i migrants. En definitiva, aquesta llei suposaria “reparar el deute històric de la societat amb el col·lectiu trans”. VxV va abstenir-se per considerar que “totes les mocions d’ERC van en contra del govern estatal quan, precisament, si un partit ha lluitat pels drets del col·lectiu LGTBI, ha estat el PSOE”.

Per la seva banda, la regidora socialista va argumentar el vot contrari del seu grup: “Es tracta encara de l’esborrany d’una llei que hauria de ser més àmplia i que s’està treballant amb tot el col·lectiu LGTBI”. Carbó va tancar el debat aclarint que no es pretén anar en contra del govern espanyol, “sinó posar sobre la taula un debat recent al qual no s’està donant prou espai”.

Nou comentari