MónTerrassa
Vacarisses aprova restaurar el paisatge de l’antiga pedrera del Mimó
  • CA

La sessió plenària de març de l’Ajuntament de Vacarisses va tenir lloc dijous al vespre per videoconferència. Un dels punts aprovats al ple de març va ser la modificació puntual del Pla general d’ordenació de Vacarisses (PGO) per establir uns usos que permetin restituir l’orografia original i restaurar el paisatge dels terrenys ocupats per l’antiga pedrera del Mimó, mitjançant una activitat que doni sortida als dèficits en matèria de gestió de runes i altres residus de la construcció en l’àmbit de la regió metropolitana. Alhora, es proposa mantenir l’activitat d’asfalt existent.

Així, els usos extractius de la zona s’ampliaran amb la implantació d’un dipòsit controlat de residus de construcció amb material de reblert per recuperar la morfologia preexistent a l’activitat extractiva del Mimó. El document inclou un seguit de condicions en aquest sentit, com la recuperació dels hàbitats com a element clau de la restauració; la retirada de les construccions imprescindibles per a l’explotació un cop finalitzada l’activitat, o l’establiment de llindars sonors i lumínics, entre d’altres.

El grup municipal de Ciutadans (Cs) va abstenir-se i UIPV va votar-hi en contra, després de demanar que la proposta es posés sobre la taula per rebre més explicacions, sobretot, de les diferents alternatives sobre la capacitat de tones. La resposta de l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va ser que es tiraria endavant pel fet de ser un projecte avalat per un informe tècnic. “La zona ha estat objecte d’especulació durant molts anys i ara l’objectiu és que torni a ser un bosc, com no hauria d’haver deixat de ser-ho mai”, va concloure Masana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa