MónTerrassa
Els usuaris de FGC podran seguir els trens en temps real des del mòbil

FGC ha presentat el sistema Geotren, el seu projecte de geolocalització en temps real i amb plataforma de dades obertes de les seves unitats de tren. Mitjançant aquesta tecnologia, que s’ha presentat a l’Smart Mobility Congress en el marc de l’Smart City Expo World Congress, els usuaris podran conèixer en cada moment on es troba cada tren, el seu destí, les properes parades, la seva puntualitat, el seu acompliment horari i la capacitat del tren.

Addicionalment, com a plataforma de dades obertes, aquesta informació podrà ser utilitzada per tercers per a construir les seves pròpies aplicacions i/o integrar-se amb altres sistemes d’informació multimodal de mobilitat d’altres operadors o modes de transport. Per tant serà una aplicació oberta. Està previst que Geotren es posi en funcionament el primer trimestre de 2019 tant a la línia Barcelona-Vallès, com a la línia Llobregat-Anoia o com la de Lleida-La Pobla.

En paral·lel, està previst incorporar altres dades d’interès per als usuaris com ara el grau d’ocupació de les unitats en cada moment. El coneixement d’aquesta ocupació permetrà als usuaris escollir quin cotxe de la unitat de tren és el més apropiat segons les seves necessitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa