MónTerrassa
La unitat del trastorn de l’espectre autista de MútuaTerrassa compleix un any

La Unitat d’Hospitalització Terapèutica del Trastorn de l’Espectre Autista de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha complert un any des de la seva posada en marxa. L’efemèride ha coincidit amb l’atenció a les primeres cinquanta famílies, les quals han aconseguit importants avenços a nivell funcional i conductual, tal i com es desprèn de l’enquesta de valoració realitzada, segons informen des de MútuaTerrassa.

Liderada per la Dra. Amaia Hervás, cap del servei de Salut Mental Infanto-Juvenil de l’HUMT i referent estatal i internacional en autisme, és la primera unitat d’aquestes característiques a l’Estat espanyol i té com a objectiu atendre i proporcionar tractament integral a tots aquells infants i adolescents amb autisme que no han respost a tractaments previs. Però també a les seves famílies, qui són part del projecte i participen del procés terapèutic.

Dels primers 75 pacients atesos en el primer any, un 70% han estat nenes i un 30% nens, amb una mitjana d’edat de 13 anys i una estada mitja de 107 dies i, actualment, la Unitat té una llista d’espera de 34 famílies d’arreu de l’Estat. En tots els casos els patrons conductuals abans de l’ingrés han estat força similars: conductes agressives -tant a l’escola com a l’entorn familiar- així com presència de fòbies socials i trastorns emocionals i conductuals severs -de caire autolesiu, d’aïllament, problemàtiques de desajustos alimentaris o d’ús inadequat de les noves tecnologies-.

“El balanç d’aquest primer any de trajectòria de la Unitat és molt positiu i el 100% de les persones ateses han presentat millores notables a nivell funcional i de qualitat de vida gràcies als mètodes d’intervenció innovadors amb els què hem treballat”, afirma la Dra. Hervás. Mitjançant aquests recursos, les famílies han posat en relleu els múltiples avenços assolits en termes socials, relacionals, familiars i també en l’àmbit escolar, així com el fet de compartir la intervenció terapèutica en un ambient familiar tot i trobar-se en un context hospitalari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa