Irene Marco està treballant als Estats Units | I.M.

!--akiadsense-->

La terrassenca Irene Marco i la valenciana Nerea Sanvisens treballen actualment com a científiques a la Universitat de California. Aquestes dues joves investigadores han creat un negoci propi anomenat Flying Scholars que pretén ser un servei personalitzat d’ajuda a l’investigador. Entre les dues acumulen més de 15 anys d’experiència internacional, havent-se format a les universitats més prestigioses, i han decidit posar a l’abast de qui ho desitgi tot el que han après.

Flying Scholars ofereix serveis de assistència a la movilitat, com ara un document de benvinguda amb informació útil sobre el nou país, cerca d’allotjament, punt de contacte local per dubtes i problemes, etc. Des de la vessant especialitzada d’ajuda a l’investigador, l’empresa dóna suport a la redacció de propostes de beca, aconsella sobre sortides professionals o entrena per presentacions a conferencies internacionals, entre d’altres.

“Passar una temporada en un país nou no té preu. S’aprèn moltíssim a molts nivells, i és una experiència que recomanem a tothom. Però és cert que establir contactes, demanar beques, buscar pis o habitació, arribar a un pais on tot es estrany i no tenir ningú que t’ajudi, un idioma i cultura nous… pot ser molt angoixant. Són coses que nosaltres hem viscut, dificultats que hem superat una vegada i una altra. Després d’ajudar a un munt d’investigadors a donar el pas, ara volem oferir un servei de qualitat adaptat a la necessitat de cadascú”. El projecte, de caràcter innovador, ha estat un dels tres projectes seleccionats pel Programa Ideas de Ida y Vuelta de la Càtedra d’Emprenedors de la Universitat de Càdiz, on les fundadores aprenen i reben consell d’experts en emprenedoria.

Marco i Sanvisens són científiques i divulgadores, formades a la Universitat Autònoma de Barcelona i de València, Heidelberg (Alemanya), Cambridge (UK), Harvard i San Francisco (USA), entre d’altres. Han format part d’associacions d’investigadors, promovent l’educació científica dels més joves i ajudant als qui desitgen fer recerca.

Nerea Sanvicens ha creat una empresa als Estats Units | I.M.