MónTerrassa
Una ofrena floral i un clam a Terrassa: que mai es repeteixi el nazisme
  • CA

Perquè mai, mai, mai es torni a repetir. Perquè mai més hi hagi un holocaust. Perquè mai més morin innocents. Perquè mai més existeix el nazisme. Perquè no s’oblidin les matances indiscriminades, perquè crims terribles no es repeteixin, perquè Europa no oblidi l’època més fosca del segle XX, perquè les tragèdies no s’oblidin. Per tot aixó, és bo recordar. I Terrassa recorda.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, portaveus dels grups municipals i membres de la corporació local han fet un homenatge a les persones que van ser deportades, assassinades i víctimes del nazisme. S’ha realitzat una ofrena floral al peu de la placa commemorativa instal·lada a la façana de la capella del Cementiri Vell. A l’acte també hi han assistit Joan Calvo, representant d’Amical Mauthausen a Terrassa; i familiars dels afectats.

El dia 5 de maig es commemora el Dia d’Homenatge a les persones espanyoles deportades i mortes a Mauthausen i altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya (declarat pel Consell de Ministres el 2019), coincidint amb la commemoració de l’alliberament en 1945 del camp de Mauthausen, a Àustria. Més de nou mil dones i homes resistents republicans i lluitadors anti-feixistes van ser deportats als camps d’extermini nazis. Seixanta-nou eren terrassenques. Només en varen sobreviure vint-i-nou.

S’ha realitzat una ofrena floral al peu de la placa commemorativa instal·lada a la façana de la capella del Cementiri Vell

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, han mostrat preocupació per l’auge de l’extrema dreta a l’estat i els eu discurs que frega els models nazis.


7m

Ona Martínez: “L’oblit és la millor eina que té el neofeixisme i l’extrema dreta. Recordar-los i homenatjar-los és la millor eina que tenim perquè la història no es repeteixi. Hem de seguir recordant i no podem oblidar la nostra història. Recuperar la memòria dels que van donar-ho tot i també la vida lluitant pels drets i llibertats i en contra del feixisme, per fer memòria, reparació i justícia tant per ells com pels seus familiars”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa