MónTerrassa
Un sopar permetrà aprendre a través del menjar què és l’ictus
  • CA

Són moltes les idees i activitats que sorgeixen aquests dies en favor de la Marató de TV3, que enguany està dedicada a lIctus i les lesions medul·lars i cerebrals. L’AVAN, centre referent al Vallès en atenció a persones que han sofert algun tipus d’afectació d’origen neurològic, entre elles l’Ictus, s’hi suma amb una idea que uneix la informació, la sensibilització i el plaer de menjar.

En col·laboració amb el restaurant Contrast, de Sabadell, sha pensat a organitzar un sopar degustació per aprendre sobre l’ictus a través del menjar. Gràcies a aquesta proposta creativa es pretén sensibilitzar i alhora ensenyar les conseqüències d’un ictus.

La iniciativa, que rep el nom de Cuinem per l’Ictus, comptarà amb la presència d’un tècnic d’AVAN i la d’una persona que ha patit un ictus per tal que expliquin què és i les seves experiències.

Jordi Gabaldà, cuiner del Contrast, presentarà 8 platets diferents on la creativitat serà la responsable d’explicar conseqüències i seqüeles comunes de l’ictus.

Algunes són l’hemiplegia (quan la meitat lateral del cos està paralitzada), l’hemianòpsia (quan hi ha falta de visió o ceguera que afecta la meitat del camp visual), l’afàsia (trastorn del llenguatge on es perd la capacitat de produir o entendre el llenguatge), la disfàgia (dificultats que es presenten en la deglució o acció d’empassar ), problemes d’atenció, dolor, apatia (o falta de motivació, emoció o entusiasme).

Comparteix

Icona de pantalla completa