MónTerrassa
Un pas més per convertir l’Anella Verda en una de les grans joies de Terrassa
  • CA

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia de l’Ajuntament de Terrassa, Carles Caballero, ha informat de l’inici de la licitació del segon tram del camí circular de 35 km de l’Anella Verda, que enllaça a través de 4,5 km la carretera de Matadepera (BV-1221) a la de Rellinars (B-122). Si tot va com es preveu, el segon tram es començarà a finals del 2021 i s’acabaran duramt el primer trimestre de 2022. El pressupost se’n va fins als 191.000 euros. L’actuació és integral. Es creen portes d’entrada a Can Colomer i Can Roca, es preparen tres zones d’estada, es localitzen les zones degradades on s’haurà d’intervenir, es milloren els camins i es clausuren vials innecessaris. “De les persones en depèn el manteniment de l’anella verda”, diu el regidor. “A Terrassa hi ha agricultura i volem potenciar-la, i l’anella verda ens ajuda”. “Un dels objectius de l’Anella Verda és acostar la natura a la ciutadania i crear itineraris de gran valor paisagístic i cultural”. “El nostre compromís és preservar els valors naturals i agraris que hi ha a l’entorn natural de Terrassa per mantenir les activitats agrícoles i ramaderes i contribuir a mantenir la memòria històrica amb ric patrimoni rural de masies, camins, fonts i arbres”.

Un dels aspectes més singulars de l’Anella Verda és el camí circular, de 35 km de longitud, que recorre tot l’entorn natural i agrícola, donant la volta sencera al terme municipal, i que es divideix en cinc trams, dels quals el primer ja s’ha executat, les obres del segon són les presentades avui. Aquest projecte prioritzarà totes aquelles actuacions que minimitzin els possibles impactes ambientals sobre l’ús públic en el camí, en especial, a les franges de vegetació de ribera dels cursos d’aigua i als camps de conreu. A més, identificarà les zones degradades i plantejarà tècniques de restauració; localitzarà zones aptes per fer àrees d’estada i miradors que permetin gaudir de l’entorn i plantejarà propostes per evitar la circulació dels vehicles a motor no autoritzats, entre altres actuacions. La major part dels itineraris circulen per camins de titularitat pública.

El tram 4, d’una longitud aproximada de 10,2 km, està situat entre la carretera d’Olesa (B-120), al barri del Roc Blanc, i el carrer de Baix Riera, al barri de les Fonts. És un itinerari que discorre per camins ja existents i per trams de zona urbana i al qual s’hi pot accedir des dels barris de Can Poal, Can Palet de Vista Alegre, La Cogullada i Segle XX. El tram 5, en canvi, té una longitud de 7,3 km i està delimitat entre el carrer de Baix Riera, al barri de Les Fonts, i Can Figueres del Mas, a Torrebonica. S’hi pot accedir des del camí dels Monjos, dels del parc de la Serra de Galliners, des del carrer de la Floresta, des de la Verneda de Can Sabater i des de la roureda, de Can Badiella.

També ha presentat la nova campanya gràfica de disciplina i control de l’entorn natural, amb la instal·lació de cartells per informar de la prohibició de trepitjar els camps de conreu i de llençar les deixalles a l’entorn natural.”L’Ajuntament treballa en una nova ordenança d’ús públic de l’Anella Verda, ja que abocar deixalles a la natura és absolutament intolerable”. “És per això que reforçarem la senyalització a l’Anella Verda amb la col·locació d’un total de 30 cartells per recordar que els comportaments cívics s’han de complir i que són alguns com emportar-se la brossa i no trepitjar els camps de conreu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa