MónTerrassa
Un nou geoportal permet accedir als monuments i jaciments de Terrassa
  • CA
Mapa amb els monuments de Terrassa indicats de color marró | Gencat

!--akiadsense-->

El Departament de Cultura ha dissenyat un nou geoportal que, per primera vegada, permet accedir, de forma conjunta i en obert, a tota la informació geogràfica dels monuments i jaciments arqueològics d’arreu de Catalunya. Una eina que mostra més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i prop de 400 jaciments paleontològics amb el dibuix del seu polígon, les dades bàsiques que l’identifiquen i el seu grau de protecció.

El Geoportal del Patrimoni Cultural neix amb la voluntat de tenir en un únic visor web tota la informació rellevant del patrimoni cultural i anar afegint nous recursos i serveis. L’objectiu és el d’oferir un instrument bàsic amb informació fonamental per a la planificació i la gestió del patrimoni cultural, però també essencial per a altres sectors, com l’urbanisme i el turisme.

La funció principal és la de difondre informació geogràfica relativa al patrimoni cultural a través d’un sistema de navegació per tot el territori català, de fàcil ús per a tots els públics, i posar a la seva disposició informació visual completa i detallada sobre disciplines molt variades. Per això, fa ús de tecnologies estàndards de l’Open Geospatial Consortium (OGC), que permeten la interoperabilitat de la informació geogràfica més rellevant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa