MónTerrassa
Un grup va estafar més d’un milió d’euros falsificant títols de transport públic

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en la falsificació i venda de títols del transport públic del sistema integrat de l’àrea de Barcelona que hauria comès una estafa de més d’un milió d’euros. Dilluns passat, en el marc d’un dispositiu policial, es van detenir set persones a Barcelona i Mataró, entre elles un treballador del metro que hauria robat bobines verges de títols de transport que estaven guardades en caixes fortes ubicades en diferents estacions de la línia 5, en el tram que cobreix des de Vall d’Hebron fins a la Sagrera, principalment. Cada bobina pot arribar a confeccionar 1.950 targetes.La investigació va començar després que l’ATM denunciés que havia detectat entre març del 2020 i març del 2021 que circulaven targetes falsificades. Els agents van identificar un treballador, agent d’atenció al client, que havia robat bobines de títols de transport aprofitant les seves funcions de manipulació i substitució de les mateixes en les màquines expenedores.

Els falsificadors compraven les bobines i clonaven les targetes simulant títols originals. Un cop impresos i tallats eren gairebé idèntics als títols originals i es traspassaven als distribuïdors minoristes que feien la distribució fraudulenta per diversos municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i propers a aquesta, com és el cas de Mataró, on hi havia un gran mercat de compra venda de títols falsificats . Aquests títols falsificats donaven accés als diferents mitjans de transport i en ser impresos en suports de paper original eren molt difícils de detectar a simple vista. La majoria de títols clonats es corresponien amb targetes de títols integrats, tot i que falsificaven targetes de molt més valors que comprenen diferents zones o fins i tot títols combinats d’altres operadores, com Renfe, que donaven accés a parcs d’atraccions.

La investigació, finalment, va culminar el passat dilluns 5 de juliol, amb tres entrades judicials a dos domicilis i a un bar de Barcelona. Durant els escorcolls es van intervenir diversos aparells electrònics com telèfons mòbils, ordinadors, impressores, discs durs i memòries USB; juntament amb un total de 13 bobines verges de títols del transport de FGC, TMB i RENFE, gravadors específics de bandes magnètiques, nombrosos títols de transport falsificats i 3.700 euros en metàl·lic, a més de 15 plantes de marihuana i diversos cabdells.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els arrestats, quatre equatorians, dos espanyols i un colombià, passaran aquest dimecres a disposició judicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa