Mapa amb els monuments de Terrassa indicats de color marró | Gencat

!--akiadsense-->

El Departament de Cultura ha dissenyat un geoportal que, per primera vegada, permet accedir, de forma conjunta i en obert, a tota la informació geogràfica dels monuments i jaciments arqueològics d’arreu de Catalunya. Una eina que mostra més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i prop de 400 jaciments paleontològics amb el dibuix del seu polígon, les dades bàsiques que l’identifiquen i el seu grau de protecció.

El Geoportal del Patrimoni Cultural té la voluntat de tenir en un únic visor web tota la informació rellevant del patrimoni cultural i anar afegint nous recursos i serveis. L’objectiu és el d’oferir un instrument bàsic amb informació fonamental per a la planificació i la gestió del patrimoni cultural, però també essencial per a altres sectors, com l’urbanisme i el turisme.

La funció principal és la de difondre informació geogràfica relativa al patrimoni cultural a través d’un sistema de navegació per tot el territori català, de fàcil ús per a tots els públics, i posar a la seva disposició informació visual completa i detallada sobre disciplines molt variades. Per això, fa ús de tecnologies estàndards de l’Open Geospatial Consortium (OGC), que permeten la interoperabilitat de la informació geogràfica més rellevant.

Nou comentari