Els dos doctors del Suining Central Hospital a Mútua Terrassa | Mútua Terrassa

!--akiadsense-->

Entre els mesos de febrer i maig de 2017, l’Hospital Universitari Mútua Terrassa ha comptat amb la presència de dos professionals assistencials procedents del Suining Central Hospital de Xina (situat a la provincia de Sichuan) que han desenvolupat una estada professional de 90 dies en el marc de l’acord de col·laboració signat l’abril de l’any passat entre ambdós hospitals. Igual que en el primer intercanvi, tots dos han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà el dia a dia del centre.

El Dr. Zhou Haining, director del servei de Cirurgia Toràcica del Suining Central Hospital, s’ha integrat en la dinàmica de treball de l’equip de Cirurgia Toràcica i ha participat en les sessions clíniques i quirúrgiques i en les activitats científiques i de recerca organitzades pel servei. Un dels aspectes que li ha despertat més interès ha estat la reunió periòdica del Comitè multidisciplinar d’Oncologia Toràcica, atès que aquesta metodologia de treball multidisciplinar està poc desenvolupada al Suining Central Hospital. Aquesta experiència li ha permès conèixer l’estreta col·laboració entre els anestesiòlegs de l’equip de Cirurgia Toràcica i els propis cirurgians, fet que possibilita una extubació precoç a quiròfan, una analgèsia postperatòria eficaç i una estada hospitalària molt curta, comparada amb la que tenen al Suining Central Hospital.

Per la seva part, el Dr. Fu Quanshui, cap del servei de Radiologia del Suining Central Hospital, ha centrat la seva estada a l’HUMT en els àmbits de la diagnosi osteoarticular, abdominal, neuroquirúrgica i toràcica i ha estat partícip de la dinàmica de treball i la presa de decisions. Paral·lelament, també ha tingut l’oportunitat de fer una immersió en els camps de l’hemodinàmia i la tecnologia High Intesity Focused Ultrasound (HIFU).

L’esmentat acord té una vigència de cinc anys en el decurs dels quals els dos hospitals s’han compromès a treballar en la integració i la cooperació de la ciència i la tecnologia així com a promoure l’intercanvi dels resultats de l’investigació conjunta. Fomentar el desenvolupament de la medicina mínima invasiva i no invasiva, millorar la comunicació acadèmica i, en definitiva, promoure la cooperació tècnica entre ambdós són la resta d’objectius que recull el document.

Nou comentari