MónTerrassa
Un 40è Carnestoltes de Terrassa sense rei ni reina
  • CA
Representants de la comparsa El Porronet | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Encara amb els torrons i neules sobre la taula, la Mascarada ha volgut obrir boca ja pensant amb el Carnestoltes que ens espera aquest febrer. Enguany se celebra el quarantè aniversari i malgrat que encara no s’han descobert quines activitats o com serà la rua sí que ja hem pogut saber alguna cosa sobre la comparsa oficial. Com és tradició, el guanyador de la rua d’adults de l’any anterior té l’honor d’encapçalar la cercavila de l’any següent. Sempre ha estat així. Fins ara. L’entitat cultural El Porronet ha decidit cedir el primer lloc a La Llanterna, “com que som així de xules i xulos, i tot ens la porta fluixa, a proposta de la Mascarada cedim la posició a la històrica comparsa”, han manifestat representants d’El Porronet.

Aquesta no serà l’única novetat. El Porronet també ha avançat que no hi haurà “ni rei ni reina, ni president ni una presidenta de Carnestoltes, hem decidit proclamar a quatre representants escollides entre tots”. Cadascun d’ells tindrà l’honor d’encapçalar la Rua, un cop hagin estat proclamades “cuton verbenero”. L’entitat, que l’any passat es va vestir de miralls trencats, no ha volgut revelar quina temàtica predominarà en els seus vestits, només han corroborat que “anirem disfressats”.

D’altra banda, també s’ha presentat el Cartell anunciador del 40è aniversari del Carnestoltes de Terrassa. És obra de Sílvia Vilavella, veïna de Terrassa, amb estudis d’Art i disseny a l’escola Massana i que actualment treballa en una empresa de cosmètica. El seu cartell ha obtingut un total de 403 vots dels 1.728 emesos. S’havien presentat al concurs 18 cartells. Segons ha explicat la mateix Vilavella, és la primera vegada que es decidia a participar en un certamen d’aquest tipus, i l’objectiu era “consagrar l’esperit del Carnaval i alhora explicar la temàtica d’aquest 40è aniversari, amb molts colors i alegria”. Pels qui busquin un element “picant” en aquest cartell també el trobaran, només cal fixar-se amb una mica de malícia amb la forma i la mida de les màscares… “tenen una forma peculiar que crec que tothom associarà, i he jugat amb el doble sentit del XL…”.

Sílvia Vilavella, amb el cartell del Carnestoltes de Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa