MónTerrassa
Ubicar el Centre d’FP als antics jutjats queda pràcticament descartat
  • CA

Era una opció que s’estava barallant des de feia temps, però sembla que no podrà ser: ubicar el futur Centre Integrat d’FP a l’edifici dels antics jutjats ha quedat pràcticament descartat. Així ho ha manifestat la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, en la comissió informativa de Cicles de Vida de l’Ajuntament de Terrassa, tot afegint que “no donem res per perdut i continuarem insistint, però pel que sabem, la viabilitat perquè allà s’hi pugui fer l’equipament és de gairebé 0”. Des del govern comuniquen que “s’han fet estudis per determinar com es troba l’edifici i la seva estructura, tant per dins com per fora, i tot indica que malgrat que potser no té més de 40 anys, està fora de tota normativa amb molts aspectes i d’aquí el gran cost que pot suposar fer-hi alguna cosa”.

Ciurana afirma que justament aquest dilluns, 17 de gener, tenien concretada una visita a l’edifici, juntament amb Generalitat i Serveis Territorials, però que se’ls ha anul·lat sense cap explicació. Diu que la tornaran a demanar perquè volen saber-ne els motius i comparteixen que es tracta d’un edifici amb possibilitats i que s’hauria d’aprofitar. Tanmateix, es recorda que l’edifici és propietat de la Generalitat i són ells els que determinaran l’ús final que se’n faci. “Crec sincerament que no té viabilitat ubicar-hi allà el centre d’FP però estem receptius al que se’ns digui i insistirem”.

En aquest sentit, tant Ciutadans com, sobretot, el PSC, consideren que seria una molt bona oportunitat. El regidor socialista Carles Lázaro ha exposat que “considrem que es tracta d’un edifici tancat, ben ubicat i comunicat, i que donaria vida a l’entorn i que resoldria un de les necessitats urgents que Terrassa té amb la formació professional. És un edifici que creiem que es pot habilitar”. Seguint el fil, la regidora Ciurana ha matisat que la idea de Centre Integral d’FP es manté sobre la taula, i que hi ha dos candidats existents, com són l’Institut Santa Eulàlia i l’Institut Copèrnic, aquest darrer especialitzat en informàtica. “Però tenim una oferta gran en diferents sentits i àmbits, i creiem que tenim opcions de tenir més d’un centre integral a Terrassa”, ha sentenciat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa