MónTerrassa
El TSJC avala mantenir la limitació de 10 persones a les reunions
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest dijous les restriccions demanades pel Govern per contenir la cinquena onada de la covid-19 a Catalunya. El toc de queda s’acaba la mitjanit d’aquest dijous, però es mantindran les limitacions de les reunions a un màxim de deu persones i el 70% de l’aforament a les cerimònies religioses, que podran tenir entre 1.000 i 3.000 assistents. El tribunal apunta en la interlocutòria que aquestes limitacions ja es van avalar anteriorment i que estan “estan degudament justificades”. La Generalitat argumentava que el 29,5% dels brots actius s’han presentat en l’àmbit familiar, el 20,8% en residències geriàtriques i el 19,5% en l’àmbit social.

Certificat Covid

Catalunya ja ha emès el certificat covid digital de la UE al 59,58% de la població, segons ha informat aquest dijous el Ministeri de Sanitat. Es tracta d’una de les autonomies que més certificats ha emès en relació amb la seva població només per darrere de les Illes Canàries (63,57%) i Galícia (62,69%). Al conjunt de l’Estat espanyol, se n’han expedit 21 milions dels quals 20,1 són de vacunació. La resta són certificats de recuperació i de prova diagnòstica. El format electrònic és el que s’ha triat majoritàriament per la ciutadania.

Investigació

La farmacèutica espanyola Rovi està investigant la possible contaminació d’alguns lots de la vacuna que produeix per Moderna que estaven destinats al Japó, segons ha confirmat un portaveu de la companyia a l’ACN. El Japó ha decidit suspendre l’ús d’1,6 milions de dosis el vaccí per la contaminació d’alguns lots, tots ells, d’acord amb les informacions del Japan Times, provinents de la planta espanyola de Rovi a Granada. Arran de la situació amb aquests lots possiblement contaminats, la farmacèutica espanyola perd més d’un 7% del seu valor en borsa aquest dijous.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa