MónTerrassa
Trobada terrassenca per la llibertat a la Catalunya Nord, amb Rull i Puig
  • CA

El dissabte 19 de febrer, fins a 3 autocars marxaran de l’Estació d’autobusos de Terrassa, situada a la rambleta del Pare Alegre -antic escorxador- a dos quats de 9 del matí cap a Els Banys, a la comarca del Vallespir. Allà hi haurà la “Trobada terrassenca per la llibertat” amb els consellers egarencs Lluís Puig i Josep Rull, un exiliat i l’altre ja a casa després d’uns anys a la pres. És un acte de retrobament entre els dos polítics i la gent del seu poble natal, i alhora “és un acte per reivindicar la llibertat de tots els represaliats egarencs i, per extensió, de tots els represaliats per la causa democràtica de la llibertat de Catalunya.”

Serà un acte festiu i reivindicatiu alhora

A partir de les 12 del migdia hi haurà els parlaments, encapçalats per la batllessa d’Els Banys, la Maria Costa. Després intervindran diverses persones del món culturali social de Terrassa com en Vicenç Villatoro, els consellers, representants dels Represaliats del 26f, dels CDR’s, representants també del CLxR, de Plataforma per la llengua, d’Òmnium Cultural i tancarà la primera part el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en David Fernàndez, vicepresident de l’ANC.

Una munió de grups de cultura egarencs seran a la cita

Posteriorment, hi haurà actuacions de grups de cultura popular terrassenca, com El Serrallonga, Amunt i Crits, bastoners, nans… tot acompanyat musicalment pels Ministrils del Raval i aportacions sorpresa dels veïns d’Els Banys. Alguns d’aquests grups culturals terrassencs els va formar, fa molts anys, el conseller Lluís Puig.

A les 2 h del migdia està previst un dinar de germanor i a la tarda, hi haurà sardanes amb la Cobla Rosselló.

Els organitzadors han fet números i compten que hi haurà més de 500 persones a la població catalana . “Serà una jornada inoblidable, de reivindicació de drets fonamentals i de germanor entre els dos pobles catalans”, diuen des de Terrassa per la Independència.

Lluís Puig | ACN

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 17, 2022 | 08:56
    Ricard febrer 17, 2022 | 08:56
    Una fraternal abraçada als dos patriotes Consellers.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa