MónTerrassa
“La Trobada” de Terrassa reneix al carrer de Pere de Fizes
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, participarà, juntament amb diversos representants de l’Associació Local d’Entitats per a la Inclusió de Terrassa (ALEI) en l’acte d’inauguració del nou espai de l’entitat per renovar el projecte de “La Trobada”, al carrer de Pere de Fizes, 34. En coordinació amb la Direcció de Plans i Projectes de Ciutat i Serveis Socials, “La Trobada” comptarà amb un nou espai amb totes les condicions necessàries per realitzar-se, així com el seguit d’activitats d’informació, sensibilització i enfortiment de la xarxa d’ALEI.

“La Trobada” cerca ser un punt de trobada comunitari en el qual les persones poden fer un procés d’apoderament personal, ja que l’objectiu principal de la proposta és oferir la millor resposta a les necessitats de les persones en risc d’exclusió de la ciutat. A l’acte també assistirà la tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Eva Candela.

ALEI està formada per 27 entitats del tercer sector i es constitueix com una entitat terrassenca d’iniciativa social sense afany de lucre, nascuda el 1999 amb l’objectiu de contribuir a la inclusió socio-laboral de persones i col·lectius en situació d’exclusió social o en risc d’estar-ho.

Ara fa 1 any que el projecte “La Trobada” s’ha estat desenvolupant en col·laboració directa amb entitats d’ALEI, després del tancament del restaurant que havia estat l’espai que acollia el projecte. “Aquest temps, tot i que ha estat llarg, per una banda ens ha donat l’oportunitat de viure noves experiències amb les diferents activitats que s’han realitzat i d’altra banda, motivat per la necessitat d’adaptar-nos a unes noves circumstàncies i a una nova realitat social, ens ha permet revisar el projecte i fer les modificacions necessàries per tal que pugui oferir la millor resposta possible a les necessitats de les persones en risc d’exclusió de la ciutat. Per això “La Trobada” es renova, seguint amb els mateix objectiu general, ser un espai comunitari al qual les persones poden fer un procés d’apoderament personal; el mateix fill conductor, el mon de l’hostaleria que és un sector que facilita l’adquisició de coneixements, capacitats i habilitats de diferents tipus, i amb noves activitats sense necessitat d’un restaurant, ja que volem potenciar les sinergies i col·laboracions amb altres agents per fer-ho més participatiu, en definitiva, més de ciutat. Per poder implementar el projecte garantint la seva continuïtat i les activitats d’informació i sensibilització que realitza ALEI era necessari disposar d’un espai. Per això es va presentar la proposta al PAM de 2017, tenint com a resultat el compromís de l’Ajuntament de estudiar-ho conjuntament i trobar una solució alternativa. En coordinació amb la Direcció de Plans i Projectes de Ciutat i Serveis Socials, aquesta solució és ara una realitat i ja comptem amb un espai amb totes les condicions necessàries per acollir el projecte “La Trobada” en aquesta nova etapa i totes les activitats de informació, sensibilització i enfortiment de la xarxa d’ALEI.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa