MónTerrassa
Trilla: “Això és un diluvi, plouen virus a bots i barrals”
  • CA

El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha advertit que la situació és “complexa”. “Si fem un símil meteorològic això és un diluvi, plouen virus com diem en català a bots i barrals“, ha advertit, recordant que “haurem de batallar encara setmanes o mesos”.

“El gran èxit de la ciència en aquests 500 dies ha estat la vacuna. No és perfecta però ens permetrà arribar a la immunitat de grup“, ha recordat, urgint la població a vacunar-se “massivament” i quant abans millor. Tot i això, ha recordat que “encara que portem paraigües com la vacuna ens contagiem”, pel que ha demanat mantenir la resta de mesures de protecció.

La cinquena onada, ha dit, ha incrementat encara més la “fatiga pandèmica” tant en la ciutadania com en el personal sanitari. “La cinquena onada ens ha sorprés a tots. Hi ha hagut una explosió de casos que no havíem vist fins ara”, ha lamentat. Per això ha demanat no abaixar la guàrdia. “Hem de seguir sent prudents, pacients i parsimoniosos”, ha afegit després de demanar solidaritat a la ciutadania perquè la lluita contra el virus “no és només dels sanitaris”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa