MónTerrassa
Tres pel·lícules per reflexionar sobre els drets humans a Terrassa

El X Cicle de Cinema i Drets Humans de Terrassa constarà en aquesta nova edició de la projecció de tres pel·lícules. Impulsat des de la Comissió de Defensa dels Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER), aquest dilluns, dia 9 de maig, a les 18 hores, tindrà lloc la primera sessió al Cinema Catalunya, al carrer Sant Pere de Terrassa.

El film escollit és “Senderos de gloria”, un film de l’any 1957, dirigit per Stanley Kubrick i protagonitzat per Kirk Douglas. Es tracta d’una pel·lícula antimilitarista i pacifista que a Espanya va estar prohibida fins al 1986. A més d’aquest clàssic del cinema antibel·licista, tindran lloc dues projeccions més.

Un documental terrassenc i un drama alemany

Seran el dia 19 de maig, a les 17.30 hores, a la sala d’actes d’ICATER (al carrer Gabriel Querol, 21-23), amb el documental “A sweet prison”. Un film, rodat en part a Terrassa, pel director terrassenc Pau Ballesté, que serà present a l’acte. La por, la incertesa, la inseguretat, és el que mostren els diferents testimonis que passen per aquest film que tracta sobre la migració i el refugi a Catalunya, centrant-se en les històries vitals de persones migrades que ens expliquen la seva experiència.

La cloenda es realitzarà el dijous dia 26 de maig, a les cinc de la tarda, també a la sala d’actes del Col·legi d’Advocats. En aquesta ocasió, el film escollit ha estat “La ola”, del director alemany Dannis Gansel, de 2008, i adreçada especialment a l’adolescència. Una reflexió sobre la democràcia i els règims totalitaris a través de la mirada d’un professor d’institut i els seus alumnes.

El cicle d’enguany té entrada lliure i gratuïta, i es recorda que després de cada projecció hi haurà un debat obert, moderat per membres de la Comissió de Drets Humans. Les jornades compten amb el patrocini d’Alter Mútua i amb les col·laboracions del centre esportiu QSport Terrassa i de l’Escola Pia de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa