MónTerrassa
La transformació de l’àmbit de l’AEG avança un pas més
  • CA

Un pas més perquè la transformació de l’àmbit de l’antiga fàbrica AEG, al barri d’Ègara, sigui una realitat. Aquest divendres, 18 de març, la Junta de Govern ha aprovat, de forma inicial, la Modificació del Projecte d’Urbanització del Pla de Millora Urbana Fàbrica AEG, amb la qual s’inicia el primer tràmit administratiu necessari per a urbanitzar aquesta gran parcel·la de 60.279 metres quadrats, que van des de l’avinguda Jaume I a la carretera Castellar, amb els carrers de les Cosidores i del Periodista Grané. El pressupost total previst és de 12.055.563,34 euros. Ara, només quedarà pendent d¡aprovació el projecte de reparcel·lació, que afecta un terreny de 27 mil metres quadrats.

El Pla de Millora Urbana s’estructura en tres grans zones: la façana de l’avinguda Jaume I, on es preveu que s’hi concentrin els habitatges i l’activitat comercial, i on hi haurà els edificis amb major alçada; una zona central on hi haurà petits conjunts residencials d’alçada mitjana; i una tercera amb reserva per a equipaments, ubicats a la zona del carrer de les Cosidores. Des del govern subratllen que en el projecte destaca “el predomini del verd, superior a la mitjana de la ciutat”, amb la plantació de 290 arbres, la instal·lació de fonts i mobiliari urbà. A més, destaquen que els carrers de l’interior seran per a vianants i per a vehicles d’emergència, amb llambordes ceràmiques i paviment drenant. I com a criteri de sostenibilitat, part de les aigües de pluja es recollirà per transformar-la en aigua de reg. La circulació es concentrarà en els carrers del voltant, que tindran carrils d’asfalt i voreres de panot. Evidentment, s’habilitarà una xarxa de clavegueram separativa i es crearan noves xarxes de subministrament.

El projecte aprovat aquest divendres també contempla la creació d’una plaça central que vertebrarà tot el sector i que se situarà de manera paral·lela a la carretera Castellar amb Periodista Grané. Tindrà gairebé 30 metres d’amplada, amb zones d’ombra, jocs infantils i una àrea d’estada amb mobiliari urbà. Aquest nou eix facilitarà la connexió de l’avinguda de Jaume I amb el barri d’Egara.

Un projecte estratègic

El ple del mes de gener va aprovar definitivament la modificació puntual del Pla de Millora Urbana (PMU), promogut per la mercantil Acciona Inmobiliaria, que és la propietària majoritària del sòl d’aquest àmbit. Des de l’equip de govern subratllen que “la transformació d’aquest sector és un dels projectes estratègics del mandat, vinculat amb l’aposta de reconvertir els buits urbans que hi ha dins la trama urbana”.

Per tirar-ho endavant, l’Ajuntament ha propiciat l’actualització del Pla de Millora Urbana de l’any 2006, per transformar aquest antic enclavament industrial i dinamitzar la zona del nord-est de la ciutat, amb l’enderroc de les edificacions que no estaven protegides; la construcció de l’escola Nova Electra i la preservació i rehabilitació dels immobles de valor patrimonial que hi ha dins l’àmbit, i també la urbanització parcial dels carrers del Moviment Obrer i dels Motors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa