MónTerrassa
‘En Trajecte’ ajuda joves que van deixar els estudis i que ara hi volen tornar
  • CA

El Servei de Joventut i Lleure Infantil de l’Ajuntament de Terrassa ha obert les inscripcions de la quarta edició del projecte En Trajecte, que vol millorar l’ocupabilitat dels i les joves de 16 a 20 anys que per diversos motius han quedat al marge del sistema educatiu, però que mostren un interès per tornar a formar-se. En aquesta quarta edició s’ofereixen trenta places. Els i les joves que hi vulguin participar podran inscriure’s presencialment a la Casa Baumann (avinguda Jacquard, 1) fins el 26 de gener.

El curs s’iniciarà al febrer i s’allargarà fins el mes de juny, en horari de matí. En Trajecte és un projecte vinculat a Districte Jove que ha esdevingut un recurs preventiu per contribuir a reduir el nombre de joves que queden fora dels circuits de formació i inserció laboral. No es tracta només d’una formació, sinó d’una acció per incentivar la descoberta vocacional i estimular el retorn al sistema educatiu, com a pas previ a una futura incorporació al món laboral amb les màximes garanties. Els i les joves participants assisteixen a una sèrie de sessions de treball, amb un total de 90 hores d’acció grupal i 10 hores d’acompanyament individual per a cada jove. D’aquesta manera es va configurant l’itinerari formatiu i professional a curt i mig termini de cada participant, enfortint les seves competències bàsiques, millorant l’autoconeixement i transmetent eines i recursos personals.

Amb aquest projecte es complementen altres actuacions adreçades a joves que tenen com a eix central prevenir l’exclusió. Així es vol reconstruir l’itinerari personal, acadèmic i professional de les persones participants, fomentant el retorn al sistema educatiu després d’un procés de recerca de vocació que les orientarà cap a la seva formació més adient

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa