MónTerrassa
Totes les escoles bressol municipals de Terrassa tindran alumnes d’FP dual el curs vinent
  • CA

Totes les escoles bressol municipals de Terrassa comptaran el curs 2021-2022 amb estudiants de Formació Professional dual. Després d’una primera prova amb tres alumnes, l’any vinent en seran 11, una persona per a cada escola. Així ho ha anunciat la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, durant l’acte de lliurament dels diplomes a les alumnes del curs 2020-21, que ha tingut lloc a l’Escola Bressol Municipal La Casona aquest migdia.

La tinenta d’alcalde ha fet un balanç molt positiu de la primera edició i ha refermat el compromís del Govern municipal per promocionar l’FP dual: «Hem fet el primer pas, ara cal seguir endavant. Volem fer més gran el projecte perquè creiem en aquest sistema. De fet el programa de Govern recull el compromís d’aprofundir en l’impuls de l’FP en general, i el compromís específic de potenciar l’FP dual», ha dit Ciurana, qui ha afegit «El curs vinent tindrem 11 persones becades, però no descartem que en el futur pugui haver-ne més, de diferents especialitats, fent pràctiques en serveis municipals».

El projecte d’FP dual a les escoles bressol municipals s’articula a través d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Institut Montserrat Roig, que imparteix el Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en Educació Infantil. El conveni, subscrit el 2020, contemplava inicialment que tres alumnes farien 100 hores de formació en centres de treball al setembre i posteriorment 25 hores hores setmanals de pràctiques remunerades durant la resta del curs a les escoles bressol municipals. Aquestes escoles han estat La Casona, Ginesta i Vallparadís. El curs vinent, l’Ajuntament incrementarà a 11 les beques d’FP dual, en les mateixes condicions, donant l’oportunitat a totes les escoles de tenir un alumne en pràctiques. En aquest sentit, la regidora ha aprofitat l’acte per donar les gràcies a les direccions dels centres per a la la tasca de formació de les persones becades, que s’afegeixen al personal habitual dels centres.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Terrassa se suma a l’aposta del Departament d’Educació de la Generalitat per prioritzar aquest model educatiu que combina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, incrementant així la col·laboració entre el sistema educatiu i el món laboral. Les empreses assumeixen responsabilitats de formació i adapta aquesta a les seves necessitats, amb l’objectiu final de millorar l’educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, millorant així l’ocupabilitat dels joves.

Lliurament de diplomes d’FP dual | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa