MónTerrassa
Tornen a tacar i destrossar el mural del carrer Terra Lliure de Terrassa
  • CA

Fa uns dies, uns vàndals van decidir atacar-lo i embrutar-lo amb esvàstiques i paraules malsonants, aquest gran mural, de caràcter independentista, que està situat en un vial del polígon industrial de Can Guitard, de propietat privada. És un dibuix, de setze per quatre metres, que va realitzar el 2016 el grafiter terrassenc Mohi Lee Elasri, amb els seus companys del grup de música RevoluSonats. Ara, han canviat de sistema i l’han guixat i esborrat alguns dels dibuixos i han fet línies horitzontals.

Mohi Lee i RevoluSonats i el propietari, Jordi Roset, accionista majoritari de Petrolis Independents i de Petro7, han deixat clar que “No passaran”, i que tornaran a refer el mural tal com estava. “No deixarem passar el racisme i la intolerància”, han manifestat.

El carrer de la Terra Lliure de Terrassa va ser víctima de bretolades per primer el mes de maig de l’any 2020, quan també va aparèixer amb pintades de caràcter nazi i lemes contra la immigració, a més de frases com “España blanca” o “putos cerdos”. El carrer és en realitat un espai privat de l’empresari egarenc Jordi Roset, un dels socis de Petrolis Independents. La benzinera Petro7 fa cantonada amb el vial.

El carrer de la Terra Lliure de Terrassa, atacat i embrutat/Cedida

Cases del segle XIX i principis del XX

El mural representa unes cases baixes, com les tradicionals de la Terrassa de finals del segle XIX i principis del XX, amb la diferència que hi ha diferents estelades pintades i que hi resa una placa amb el nom de La Terra Lliure. Es va col·locar el 2015, i les mides i els colors són com les plaques del nomenclàtor oficial. Va ser objecte de robatoris en diferents ocasions, malgrat que no és fàcil endur-se-la ja que està situada a una alçada considerable i ben collada.

Afirma Jordi Roset: “L’espanyolisme radical és covard, només saben anar d’amagat. No tenen pebrots de donar la cara. Ells, com s’ha demostrat històricament per guanyar a l’enemic només saben destruir. És un símil amb el que passa amb el català, per fer desaparèixer Catalunya primer volen eliminar l’idioma. A nosaltres no ens faran agenollar, no podran amb nosaltres. Els reptem a què facin un mural al costat del nostre reivindicant el seu pensament, però no ho faran. Són púrria producte de la incultura a què els sotmeten els seus líders mitjançant l’oligarquia espanyola que està al darrere de tot el conflicte entre Catalunya i Espanya. El problema és que els nostres dirigents s’han rendit i els espanyols radicals se senten guanyadors i capaços d’humiliar tot el que sigui català”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Eric Casas Riera a febrer 18, 2022 | 10:56
    Eric Casas Riera febrer 18, 2022 | 10:56
    Muntatge propi de nens petits, per promocionar @PetrolisIndep @DonecxPerficiam i @assemblea. Com q estem destapant @LaMentida processista i a l'activisme infiltrat per causar detinguts als q protegiu DONEC PERFICIAM, PETROLIS INDEPENDENTS, ASSEMBLEA, MON TERRASSA ... heu concebut aquest AUTOATAC per rentar la vostra imatge, però NO COL·LA! https://twitter.com/AnarkoComunista/status/1494606984674484259
  2. Icona del comentari de: MHP a febrer 18, 2022 | 11:41
    MHP febrer 18, 2022 | 11:41
    Afirma Jordi Roset: “L’espanyolisme radical és covard, només saben anar d’amagat. No tenen pebrots de donar la cara. Ells, com s’ha demostrat històricament per guanyar a l’enemic només saben destruir. És un símil amb el que passa amb el català, per fer desaparèixer Catalunya primer volen eliminar l’idioma. A nosaltres no ens faran agenollar, no podran amb nosaltres. Els reptem a què facin un mural al costat del nostre reivindicant el seu pensament, però no ho faran. Són púrria producte de la incultura a què els sotmeten els seus líders mitjançant l’oligarquia espanyola que està al darrere de tot el conflicte entre Catalunya i Espanya. El problema és que els nostres dirigents s’han rendit i els espanyols radicals se senten guanyadors i capaços d’humiliar tot el que sigui català”. Osti Roset, vols dir que et creus tot això? Si la resposta es afirmativa es que tens un greu problema de salut mental,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa